Psykolog utryg ved coach-branchen


Psykolog utryg ved coach-branchen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Psykologer og coaches er kommet på kant med hinanden. De har principielt forskellige målgrupper, men kæmper alligevel til dels om det samme marked.

Professionel coaching er i Danmark på få år vokset fra næsten ingenting til et kæmpemarked med ca. 35 coach-skoler og hundredvis - måske tusindvis - af professionelle coaches. Coach-branchen vokser så hurtigt, at ingen har overblik over, hvor stor den er.

Hos psykologerne er man ikke helt tryg ved situationen.

Cand.psych. Ebbe Lavendt, der samtidig er formand for SEBC - selskab for evidensbaseret coaching under Dansk Psykologforening - mener, at mange af de mennesker, der opsøger en coach, i virkeligheden har brug for en psykolog.

- Der bliver uddannet så mange coaches, at det er svært at leve af coaching. Det betyder, at der er nogen, der bliver rigtig sultne, og sådan en sulten coach, som gerne vil have klienter, kan være tilbøjelig til at tage nogen ind, som vedkommende ikke er kompetent til at tage sig af, siger Ebbe Lavendt.

 Pernille W. Lauritsen, der er vicepræsident for coach-organisationen ICF Danmark, mener ikke, Ebbe Lavendt "nødvendigvis har grund til at være så bekymret". 

- Det er vigtigt, at vi hele tiden snakker fakta fremfor fordomme. Jeg ved ikke, om der foreligger nogen dokumentation for hans bekymring, siger hun.

Psykolog utryg ved coach-branchen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce