Forældre er vigtige for unge med psykisk sygdom. Men de bliver involveret for sent

De er usikre på, hvordan deres forældre vil reagere, hvis de fortæller, at de hører stemmer. Og de er bange for at blive en byrde for forældrene.

Derfor når mange unge at få det rigtig dårligt af psykisk sygdom, før de går til deres forældre.

Det viser en rundspørge blandt 550 unge, foretaget af En af os-kampagnen. En kampagne, der vil afstigmatisere psykisk sygdom.

Landsformand for bedre psykiatri, Ebbe Henningsen opfordrer de unge til at deres forældre om deres symptomer langt tidligere.

- Vi oplever, at forældrene bliver enormt lettede, når deres børn fortæller dem, hvordan de har det, siger han.

Og rundspørgen bekræfter, at de unge er lettede, når forældrene bliver involveret. 74 procent af de unge ville ønske, at deres forældre havde taget fat i dem noget før.

Ifølge kampagnen viser en rapport fra Center for Ungdomsforskning, at det er knap otte procent af de unge imellem 15 og 24 år, der har eller har haft en psykisk sygdom.

  • Tendens_Rikke Hyldgaard

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion, hvor jeg primært skriver featureartikler til avisens søndagstillæg Fokus. Jeg skriver også journalistiske bøger og er medlem af bestyrelsen i Foreningen Nordisk Nonfiktion, der arbejder for at fremme og udvikle den gode fortælling i journalistikken. Privat har jeg mine rødder ved Limfjorden, men bor i dag sammen med min kæreste og vores to døtre i Odense.