Psykisk syge holdes væk fra arbejde


Psykisk syge holdes væk fra arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På 10 år er antallet af psykisk syge førtidspensionister tredoblet. Beskæftigelsesministeren vil gøre førtidspension for unge midlertidig.

Psykiske lidelser som depression og angst var sidste år grunden til, at cirka 6000 mennesker gik på førtidspension. Det er tre gange så mange som for 10 år siden. Men i samme periode er der ikke kommet flere psykisk syge, siger flere læger til Politiken.

Udviklingen betyder, at andelen af førtidspensionister med psykiske lidelser er fordoblet. Mens det i 1998 var hver fjerde førtidspensionist, der havde en psykisk lidelse, er det i dag hver anden.

Tallene overrasker Per Jørgensen, cheflæge for psykiatrien i Region Midtjylland. Han peger på, at et mere fleksibelt arbejdsmarked vil gøre det nemmere for psykisk syge at undgå pensionen, hvis de eksempelvis kunne nøjes med at arbejde på kvart tid.

- Vi har ikke for alvor tænkt på, hvordan psykisk syge skal placeres på arbejdsmarkedet. Systemet tænker for meget i behandling, mens arbejdsmarkedet stiller for store krav, siger han.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) peger på, at det især er unge, der bliver ramt af psykiske lidelser. Derfor vil han ændre ordningen for de unge, så deres førtidspension bliver gjort midlertidig i stedet for som nu, hvor den er varig.

Psykisk syge holdes væk fra arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce