Psykisk syge dumper ny førtidspension


Psykisk syge dumper ny førtidspension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen vil målrette indsatsen for psykisk syge ved at tidsbegrænse førtidspension. "Katastrofal udmelding", mener forening for psykisk syge.

Regeringen har med onsdagens arbejdsprogram imødekommet flere socialchefers ønske om at reformere førtidspensionen.

De mener, at førtidspensionen skal tidsbegrænses, fordi stadig flere psykisk syge parkeres på forsørgelsen.

Men regeringens håndsrækning til socialcheferne falder ikke i god jord hos foreningen af psykisk syge, SIND.

- Det vil være en katastrofe, hvis regeringen bestemmer sig for, at svage psykisk syge på givne tidspunkter skal genvurderes til førtidspension. De vil føle det som at gå til eksamen. Det vil være direkte dumt at gennemføre, siger landsformanden for SIND, Knud Kristensen.

I weekenden pointerede flere socialchefer nødvendigheden af at tidsbegrænse førtidspensionen. Udtalelserne kom i kølvandet på, at der på to år er sket en fordobling i antallet af 15-29 årige, der får tildelt denne forsørgelse med diagnosen psykisk lidelse.

Formanden for landets socialchefer, Ole Pass, udtalte til Morgenavisen Jyllands-Posten i søndags, at en tidsbegrænset førtidspension vil hjælpe flere psykisk syge ud på arbejdsmarkedet, så de ikke strander fast i overførslen.

Men ifølge Knud Kristensen vil det være forkert, at lave tidsbegrænsning for førtidspensionen for samtlige psykisk syge.

- Allerede i dag giver systemet mulighed for at tilrettelægge et individuelt forløb, hvis man finder, at den psykisk syge har en chance for at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Men det vil opleves som traumatisk for stærkt psykisk syge at blive vurderet på den måde, siger Knud Kristensen.

Både De Radikale og Dansk Folkeparti har tidligere udtrykt støtte til en tidsbegrænset førtidspension.

Psykisk syge dumper ny førtidspension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce