Professor trækker beskyldninger mod BT i land


Professor trækker beskyldninger mod BT i land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ikke belæg for, at BT skulle have gemt Thorning-sag i en måned, erkender professor.

Professor Aage Michelsen, Aarhus Universitet, erkender over for Skattesagskommissionen, at hans beskyldninger om, at dagbladet BT skulle have gemt længe på afgørelsen i Thorning-parrets skattesag for at offentliggøre den kort før folketingsvalget i 2011, bygger på "fornemmelser".

- Det er selvfølgelig en svag antagelse fra min side, som jeg ikke har noget belæg for, siger Aage Michelsen, da han vidner for kommissionen onsdag.

Aage Michelsen modtog den fortrolige afgørelse på en mail fra BT den 31. august. BT skrev om afgørelsen 8. september, en uge før valget.

Aage Michelsen har tidligere forklaret både politiet og dagbladet Politiken, at det var hans indtryk, at BT havde haft afgørelsen en måned, før avisen skrev om sagen, og ventede med offentliggørelsen til det politisk rigtige tidspunkt.

- Hvad bygger du det på, vil kommissionens udspørger Lars Kjeldsen vide.

- Det kan jeg ikke sige. Det bygger på fornemmelser. De vidste en hel del om den sag, og så kan man jo godt forestille sig, at de har haft 14 dage til at arbejde med det, lyder Michelsens svar.

Han fremhæver i øvrigt, at han finder Skat Københavns afgørelse, der fastslog, at Stephen Kinnock ikke skulle betale skat i Danmark, rigtig. Men det var hans indtryk, at BT's journalister var uenige med ham.

BT har selv afvist at have gemt på afgørelsen. Avisens forklaring er, at avisen - efter at have fået afgørelsen - brugte noget tid på research og derefter trykte historien, så snart den var klar.

Professor trækker beskyldninger mod BT i land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce