Professor om Talent Fellowship: Det her er en måde at investere i vores fremtidige generationer

Professor på Institut for Matematik og Datalogi Fabrizio Montesi. Privatfoto

Professor om Talent Fellowship: Det her er en måde at investere i vores fremtidige generationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Talent Fellowship er et samarbejde mellem brancheorganisationen Technology Denmark og Syddansk Universitet. Professor på Institut for Matematik og Datalogi, Fabrizio Montesi, mener, at projektet er meget vigtigt for Danmarks fremtid.

Kan du forklare kort, hvad samarbejdet går ud på?

- Projektet Talent Fellowship betyder, at vi prøver at møde de studerende (datalogistuderende på SDU, som påbegynder kandidaten. red.) med et job fra begyndelsen af deres kandidatuddannelse. Vi etablerer kontakten til virksomhederne og laver et samarbejde mellem de studerende og arbejdsmarkedet. I år 2030 vil vi på landsplan mangle hele 19.000 højtuddannede it-folk. Og det kan virke helt umuligt at kunne opfylde det, men det er rigtig vigtigt, at vi gør det.

Hvorfor har du sagt ja til at være med i det her samarbejde?

- Et stort problem, vi har her på Fyn og i Danmark, er, at vi akut mangler kvalificeret it-arbejdskraft og specifikt dataloger, som gennemfører kandidatuddannelsen. Mange stopper allerede efter bacheloren, fordi det er så nemt at få et job. Og det er ikke et særlig godt valg for nogen. Den digitalisering, som Danmark gennemgår, betyder, at der er brug for kvalificerede folk til at guide vores virksomheder i fremtiden og til at tænke nyt og udvikle. Og det bliver datalogistuderende gode til, når de læser på kandidaten, derfor skal de ikke stoppe for tidligt i uddannelserne.

Hvorfor synes du, at lige netop dette projekt er specielt?

- Så vidt jeg ved, er det en ret unik måde, jeg kender faktisk ikke rigtig andre steder i verden, som gør det samme. Det her med, at også virksomhederne eksplicit tager stilling til, at akademiske uddannelser er relevant. Og at universiteterne laver et samarbejde med virksomhederne på den måde om at få de studerende igennem uddannelsen, så kan bruges til mest muligt på arbejdsmarkedet. Vi vil med projektet vise de studerende, at de er vigtige for arbejdsmarkedet, og det kan forhåbentlig få dem til at synes, at det er sjovt, og så kommer man langt. Og det er unikt, at selv små virksomheder er villige til at investere tid og ressourcer i det her. Og det hele handler om, at vi sammen skal sørge for, at Danmark forbliver on top of this game i fremtiden også. Hvordan vi bruger teknologien vil definere, hvordan vi lever i fremtiden, og derfor skal vi investere i vores fremtidige generationer - og det her er én måde at investere i fremtiden på.

Professor om Talent Fellowship: Det her er en måde at investere i vores fremtidige generationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce