Professor: Pinligt for Skatteministeriet


Professor: Pinligt for Skatteministeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekspert i offentlig forvaltning undrer sig højlydt over, at embedsværket ikke har stoppet skatteminister Kristian Jensen, inden han fik en næse af Folketinget.

"Ukyndighed" og "arrogance".

Det er ordene, som Tim Knudsen, der er professor i offentlig forvaltning på Københavns Universitet, klæber på sagen om skatteminister Kristian Jensens grundlovsstridige håndtering af vinterens hjælpepakke til erhvervslivet. Forvaltningseksperten er særlig kritisk overfor embedsmændenes rolle i sagen, som han kalder "pinlig".

- Jeg har meget svært ved at forstå, at det overhovedet kan ske. Man må have taget meget let på det og sløset med det. Jeg får en fornemmelse af, at der er tale om en blanding mellem ukyndighed og arrogance i embedsværket, siger Tim Knudsen til Ritzau.

Den 20. februar fremlagde regeringen en hjælpepakke, der skulle lette byrderne for erhvervslivet ved at udskyde fristerne for betaling af a-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms. Men allerede inden reglerne var vedtaget i Folketinget, begyndte Skatteministeriet at administrere efter reglerne. Undervejs advarede Justitsministeriet mod situationen.

- Jeg undrer mig navnlig, hvis der ikke har været nogen embedsmænd i ministeriet, der har påpeget, at man har glemt en vigtig ting. Hvis embedsværket fungerede rigtigt godt, så må man forvente, at det har advaret ministeren. Når man bliver minister, er man jo ikke nødvendigvis statsretsekspert. Man kan have gået 10 år i skole uden at vide så meget. Men man må kunne regne med, at der findes kvalificerede embedsmænd, siger Tim Knudsen.

Socialdemokraterne kræver, at Kristian Jensen forlader sin post som skatteminister, men professoren slår fast, at det mest af alt er op til Dansk Folkeparti at afgøre skatteministerens skæbne.

- Hvis det havde været en konservativ minister, havde de nok skruet retorikken lidt op, men en Venstre-minister får et "fy", hvorefter Venstre står lidt i gæld til Dansk Folkeparti, når de har været flinke og båret over med Kristian Jensen. Der føres et bogholderi over debit og kredit mellem partierne. Kalkulen i Dansk Folkeparti vil være, at de får mere ud af at være milde og have lidt til gode på et senere tidspunkt, siger Tim Knudsen.

Professor: Pinligt for Skatteministeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce