Privathospitaler får elitestatus


Privathospitaler får elitestatus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udskilningsløb mellem sygehuse. Sundhedsstyrelsen ventes at fratage flere offentlige sygehuse vitale operationer inden for blandt andet hjertekirurgi.

Patienter med de mest alvorlige og komplicerede sygdomme vil fremover i stort omfang blive sendt til behandling i privat regi. Det skriver Berlingske Tidende.

Sundhedsstyrelsen ventes om kort tid at give flere privathospitaler status som ekspertcentre ved at tildele dem såkaldte specialfunktioner inden for behandling af patienter, som har brug for blandt andet avanceret hjerte- eller fedmekirurgi.

Konkret vil for eksempel det private HjerteCenter Varde få specialiststatus, mens det offentlige Aalborg Sygehus fratages sin specialfunktion på hjerteområdet, erfarer Berlingske Tidende.

Beslutningen vil blive offentliggjort senere på måneden, når Sundhedsstyrelsen præsenterer en omfattende plan for fordelingen af specialer på landets sygehuse. Men allerede nu mødes planen med hård kritik fra faglige og politiske topfigurer i det offentlige sundhedsvæsen.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), siger, at det vil være en utrolig giftig cocktail, hvis man er på vej til at nedkvalificere Aalborg Sygehus og i stedet opkvalificerer et privathospital.

- Noget tyder på, at der vil blive stillet mindre skrappe krav til privathospitaler for at få den status, og det er ikke rimeligt, siger regionsformanden til Berlingske Tidende.

Privathospitalerne, hvor aktiviteten i de senere år er vokset kraftigt, finder det naturligt, at man nu står til at få den eftertragtede specialiststatus.

Privathospitaler får elitestatus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce