Privat behandling slår bunden ud af budget


Privat behandling slår bunden ud af budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Nordjylland har underskud på 140 millioner kroner. Ventelister til det offentlige og deraf følgende flugt til privathospitaler tynger i regnskabet.

Langt flere nordjyder end forventet tjekkede sidste år ind på et privathospital for at blive behandlet. Region Nordjylland må nu konstatere et underskud på 140 millioner kroner, og langt de fleste af pengene skyldes stigende udgifter til behandling på privathospitaler.

Regionen betalte i 2008 cirka 243 millioner kroner for at få nordjyske patienter behandlet på privatsygehuse. Det er 126 millioner kroner mere, end der var afsat i budgettet for 2008.

Ifølge regionen skyldes det blandt andet, at danskerne i 2008 kun skulle stå en måned på en offentlig venteliste, før de havde ret til behandling på et privathospital. Tidligere skulle man vente to måneder. Dertil kom forårets konflikt på sundhedsområdet, hvor endnu flere tog på privathospital, mens de offentlige sygehuse lå strejkeramte hen.

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) kalder underskuddet for "beklageligt".

- Vi må trække på kassebeholdningen for at dække underskuddet, men det er selvfølgelig ikke en vedvarende mulighed. Vi må derfor gøre det klart for regeringen til de kommende forhandlinger om økonomien til næste år, hvilke problemer der står på vores program, siger Ulla Astman.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (V) har tidligere anslået, at regionerne til næste år vil komme til at bruge op imod to milliarder kroner på at sende patienter på privathospitaler, når de offentlige hospitaler ikke selv kan nå at behandle dem inden for fristen på en måned. Han mener, regionerne skal have en halv milliard mere fra regeringen for at kunne betale for danskere på privathospital.

Privat behandling slår bunden ud af budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce