Organisationen bag Nyt OUH opjusterer risikoen for nyt skred i tidsplanen for det milliarddyre sygehusbyggeri

Tidsplanen for det kommende fynske supersygehus Nyt OUH er allerede skredet flere gange, og nu trues byggeriet af endnu en forsinkelse.

I en dugfrisk statusrapport vurderer projektorganisationen bag Nyt OUH, at risikoen for en forsinkelse på op til tre måneder er øget, og at prisen på byggeriet kan stige.

"Såfremt der ikke snart tages beslutning om udbudsstrategi kan det få den konsekvens, at mulige udbudsstrategier ikke længere kan realiseres", advarer projektorganisationen om.

På jævnt dansk betyder det, at politikerne i Region Syddanmark hurtigere end planlagt skal beslutte sig for, hvordan det 6,3 milliarder kroner dyre mastodontprojekt skal udbydes for i god tid at sikre tilstrækkeligt med entreprenører - og dermed håndværkere - til at lægge murstenene, når selve byggeriet efter planen går i gang i efteråret 2017.

Karsten Uno (S), formand for regionens Innovationsudvalg, der har det politiske udvalgsansvar for Nyt OUH, erkender, at der er behov for at handle.

Rift om store entreprenører

- Der er rift om de samme store entreprenører, og der kan være en risiko for, at vi bliver forsinkede, eller det bliver dyrere, siger han.

Problemet er, at det odenseanske supersygehus bygges samtidig med en række større sygehusbyggerier andre steder i landet. En situation, som har vakt kritik fra flere sider, fordi sideløbende byggerier i den størrelsesorden kan overophede byggebranchen med mangel på arbejdskraft, stigende byggepriser og forsinkelser.

Derfor ser Peter Fosgrau, som er direktør for Projekt-organisationen Nyt OUH, gerne, at politikerne i Regionsrådet vedtager en strategi inden sommerferien.

Efter planen skal Nyt OUH stå klar til brug i midten af 2022.

  • Af: