Pris for Libyen-mission højere end ventet


Pris for Libyen-mission højere end ventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den første måned de danske kampfly har fløjet over Libyen blev to en halv gange dyrere, end forventede.

Libyen-missionen er blevet noget dyrere end politikerne sagde ja til, da de vedtog indsatsen i Folketinget.

Det viser en opgørelse over forsvarets udgifter til missionen, som politiken.dk har fået udleveret. Indtil videre er der ifølge Forsvarskommandoen påløbet udgifter for cirka 149 millioner kroner.

Den største merudgift er den første missionsmåned, som kom til at koste to en halv gange mere end politikerne blev stillet i udsigt, da de sendte jagerflyene af sted - 20,5 millioner kroner i stedet for 8,5 millioner kroner.

Merudgifterne skyldes blandt andet at indkvarteringsforholdene ikke var tilfredsstillende på Sigonella-basen, hvorfor mange af de udstationerede måtte bo på hotel.

Samtidig har de danske F-16-fly smidt overraskende mange bomber, og har derfor oftere end forventet måttet genforsynes ved hjælp af Flyvevåbnets transportfly, hvilket har kostet mange dyre flyvetimer.

Netop de mange kastede bomber udgør langt størstedelen af udgiften til missionen, da hver eneste en koster svarende til en dyr ny personbil. Ammunition kommer oven i de øvrige udgifter til missionen.

Ifølge oplysningerne fra Forsvarskommandoen har hver af de 399 bomber som var kastet frem til 17. maj kostet knap 291.000 kroner.

Siden er der kastet yderligere 21 bomber, og har de kostet det samme som de 399 forrige, bliver totalprisen for de bomber, danske kampfly har kastet over Libyen, over 122 millioner kroner, skriver politiken.dk.

Pris for Libyen-mission højere end ventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce