Presset øges: Nu går Statsforvaltningen ind i Carl Holst-sag

Statsforvaltningen går nu ind i Carl Holst-sagen.
Foto: Peter Leth-Larsen

Presset øges: Nu går Statsforvaltningen ind i Carl Holst-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter de seneste dages mediomtale af Christian Ingemann Nielsens rolle under Carl Holst går Statforvaltningen nu af egen drift ind i sagen.

Mens regionspolitikerne i disse timer onsdag eftermiddag får fremlagt en redegørelse fra direktionen, har Statsforvaltningen af egen drift besluttet sig for at gå ind i sagen om forsvarsminister Carl Holst (V) og hans personlige rådgiver Christian Ingemann Nielsen.

De vil nu undersøge, om hans nuværende personlige rådgiver Christian Ingemann Nielsen har ydet Carl Holst bistand, da han i foråret var formand for Region Syddanmark og samtidig stillede op til Folketinget.

"Der har i forskellige medier de seneste dage været bragt artikler mv., som omhandler spørgsmålet om, hvorvidt en ansat i Region Syddanmark har ydet forskellig bistand til tidligere regionsrådsformand Carl Holst i forbindelse med dennes valgkamp ved folketingsvalget i juni 2015", skriver Statsforvaltningen i den skrivelser, der i dag er blevet sendt til Regionsrådet.

I første omgang har Statsforvaltningen bedt om en udtalelse fra Regionsrådet, hvor de faktuelle forhold om Christian Ingemann Nielsen hjælp til Carl Holst i forbindelse med valgkampen skal fremlægges.

"I udtalelsen bedes behandlet de faktuelle forhold omkring den pågældende medarbejders eventuelle bistand til tidligere regionsrådsformand Carl Holst i forbindelse med dennes valgkamp ved folketingsvalget i juni 2015 og i givet fald, hvad det retlige grundlag for en sådan bistand har været", skriver Statsforvaltningen videre.

Carl Holst risikerer dog formentligt ikke at møde sanktioner fra Statsforvaltningen, fordi han ikke er ansat i regionen længere.

Sager i Statsforvaltningen er nemlig rettet mod om kommunalbestyrelser og regionsråd overtræder loven. En eventuel sag vil derfor blive rejst mod regionsrådet og ikke Carl Holst.

Statsforvaltningen har ikke yderligere kommentarer.

Presset øges: Nu går Statsforvaltningen ind i Carl Holst-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce