ewii

Bestyrelsen vil drøfte en eventuel ændring af selskabets strategi med repræsentantskabet. Et punkt står åbent til indkomne forslag, hvilket kan åbne mulighed for en mistillidsdagsorden.

Trekantsområdet: Den 15. august er medlemmer af Ewiis repræsentantskab indkaldt til møde i hovedsædet i Kolding. I indkaldelsen fremgår, at bestyrelsen i selskabet nu er indstillet på at ændre selskabets fremtiidige strategi.

- Det er fint. Det er godt, at vi nu kan mødes, og at der er lagt op til, at vi kan drøfte den strategi, som vi har været kritiske overfor, siger repræsentantskabsmedlem Holger Bigum, Fredericia.

Det vil ikke være et problem at få indkaldt til et ekstraordinært møde, men vi skal have en hel klar begrundelse for, hvorfor vi vil rejse mistillidsvotum, hvis vi skal have flertallet med.

Evald Lauridsen, Fredericia

Han kunne som den eneste i repræsentantskabet ikke godkende årsregnskabet for 2016 for Ewii, da det var til afstemning på repræsentantskabsmødet i april. Det var præcis med henvisning til selskabets kommercielle aktiviteter, som har kostet selskabet millioner de seneste år.

Ændret dagsorden

Ewiis repræsentantskab skulle efter planen være mødtes i september, hvor det normalt ikke er tale om et beslutningsmøde, men en besigtigelsestur.

Flere reræsentanter var derfor godt i gang med at sondere muligheden for at få indkaldt til et ekstraordinært møde eller ændret agendaen på mødet i september.

Sonderingerne omkring et eventuelt ekstraordinært møde var så godt i gang, at der ifølge avisens oplysninger allerede var klar til at mønstre de 13-15 repræsentanter, der er nødvendige til at rejse krav om en indkaldelse.

Lettet formand i 2010

Det samme lykkedes også hurtigt i 2010, hvor 13 repræsentanter stillede sig bag et krav om ekstraordinært møde før sommerferien. Argumentet for at indkalde til mødet var næsten enslydende den kritik, der lyder nu. Manglende information, Tre-Fors forvaltning af forbrugernes penge og uigennemsigtigheden i selskabet.

Men kritikerne indså, at det ikke kunne lade sig gøre at samle flertal for mistillidsdagsordenen, så efter et timelangt møde en varm sommeraften i juli blev missionen opgivet, hvilket formanden ikke skjulte, at han var svært godt tilfreds med.

I det kommende møde i august et punkt ledigt til indkomne forslag. Det kan eventuelt udnyttes af kritikerne til at stille en mistillidsdagsorden.

Hele bestyrelsen har sovet

Bag forsøget om mistillid stod bl.a. Evald Lauridsen fra Fredericia. Han sidder stadig i repræsentantskabet, og har ikke gjort sin stilling klar, hvordan situationen bedst håndteres.

- Jeg ved ikke, hvad der er klogest. Vi skal have en klar agenda og en sikker begrundelse, hvis vi skal have opbakning til mistillidsdagsordenen, siger Evald Lauridsen.

En anden af repræsentanterne fra modstandsgruppen i 2010 er Dennis Nielsen fra Fredericia. Han er stadig en del af repræsentantskabet, og han mener ikke, at det er formanden alene, der er problemet.

- Jeg er lidt i tvivl om, at man kun skal gå efter formanden, da jeg mener hele bestyrelse har et ansvar. Jeg mener, at de alle 17 har ladet sig lulle i søvn af direktøren, siger Dennis Nielsen.

Avisen har spurgt Steen Dahlstrøm om baggrunden for det indkaldte møde, men det er ikke lykkedes at få en kommentar før deadline.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
1
Betalte forbrugerne for Ewii-direktørens dyre vine? Kritikere vil have ekstern revisor på sagen

Betalte forbrugerne for Ewii-direktørens dyre vine? Kritikere vil have ekstern revisor på sagen

Drøftes af byråd: Skal Ewii-stemmesedler kasseres?

Drøftes af byråd: Skal Ewii-stemmesedler kasseres?

3
Solgte familiefirma til Ewii: Nu er næsten alle ansatte rejst og solidt plus vendt til minus

Solgte familiefirma til Ewii: Nu er næsten alle ansatte rejst og solidt plus vendt til minus