Pres på de små fynske sygehuse


Pres på de små fynske sygehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

POLITIKER-KRAV: Sygehus Fyn undgår besparelser, men skal til gengæld op i et højere gear

En stor pose penge og en kniv for struben. Det er amtspolitikernes pisk og gulerod over for de små fynske sygehuse under Sygehus Fyn.

Ikke nok med, at de små sygehuse undgår besparelser. De kan også blive tilgodeset med et stort antal millioner kroner, som amtet i øjelikket bruger på patienter, der søger behandling i andre amter.

Det er guleroden. Pisken er udsigt til, at hvis ikke Sygehus Fyn formår at bruge denne saltvandsindsprøjtning til at få flere patienter igennem behandlingssystemet og afkortet ventetiderne, så kan det på langt sigt betyde lukning af ét eller flere sygehuse - selv om formand for sygehusudvalget, Poul-Erik Svendsen (S) foretrækker at bruge udtrykket, at "så kan vi ikke opretholde strukturen".

- Vi kan ikke skære mere efter salamimetoden. Vi må erkende, at sygehusforliget med opretholdelse af flere små sygehuse er dyrt, og sygehusene er presset hårdt. Men med de ekstra midler må vi kræve, at Sygehus Fyn bliver lige så effektivt som sygehusene andre steder i landet, siger Poul-Erik Svendsen.

I øjeblikket er Sygehus Fyns effektivitet otte procent efter landsgennemsnittet. Sygehus Fyns flagskib, sygehuset i Svendborg, hvor en større udvidelse er i gang, får yderligere tilført 60 millioner kroner.

Disse penge var øremærket til en renovering af bl.a. intensivafdelingen på Middelfart Sygehus, men det projekt sættes nu i bero.

Alt i alt kan man sige, at politikerne i sygehusudvalget forsøger at komme på forkant med den nye regionsstruktur, hvor Fyn fusionerer med Sydjylland.

- Man må overordnet planlægge, hvordan sygehusstrukturen i Lillebæltsområdet skal være. Med udvidelsen i Svendborg sikrer vi til gengæld, at Sydfyn også i den nye struktur får et stærkt centralsygehus, siger Poul-Erik Svendsen.

Mens Sygehus Fyn altså slipper, så skal Odense Universitetshospital spare op imod 80 millioner kroner.

Sygehusudvalgets indstilling indgår nu i de kommende budgetforhandlinger. Bred politisk enighed bag forslaget peger på, at indstillingen bliver fulgt.

Pres på de små fynske sygehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce