Pres for stop for lange dyretransporter

Det fynske medlem af Europa-Parlamentet, Dan Jørgensen (S), vil samle underskrifter fra en million EU-borgere for at presse EU-Kommissionen til at indføre et loft for, hvor længe det skal være tilladt at transportere levende dyr.
Foto: Arkivfoto: Polfoto

Pres for stop for lange dyretransporter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-parlamentariker vil samle underskrifter fra en million EU-borgere for at få EU-Kommissionen til at indføre otte timers loft over transport af levende dyr.

Den socialdemokratiske europaparlamentariker Dan Jørgensen indleder i dag en underskriftsindsamling i hele Europa med det mål at få sat et otte timers loft over dyretransporter.

Kampagnen støttes af danske dyreværnsorganisationer, og formanden for Dyrefondet, skuespilleren Ghita Nørby, var den første, der skrev under på, at det skal være slut med de lange dyretransporter.

- Det er for mig helt uforståeligt og uetisk, at EU tillader, at de fortsætter. Alt over otte timer skal forbydes, siger Ghita Nørby til kampagnens hjemmeside, www.8hours.dk.

Foreløbig findes kampagnen i en dansk, en svensk, en engelsk, en fransk og en tysk version. Dan Jørgensens mål er at få samlet underskrifter i mindst 10 lande, så det bliver muligt at nå op på en million underskrifter fra borgere i Unionen. Det er det antal borgerunderskrifter, der ifølge den endnu ikke vedtagne Lissabon-traktat skal til for at få EU-Kommissionen til at tage en sag op.

Pres for stop for lange dyretransporter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce