Praktiserer stadig: Mistænkt læge kan fortsætte på ubestemt tid

En læge er politianmeldt for svindel af sin arbejdsgiver, Region Syddanmark. Sagen har allerede kørt i flere år, og en afklaring kan have lange udsigter. Arkivfoto

Praktiserer stadig: Mistænkt læge kan fortsætte på ubestemt tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den speciallæge, som Region Syddanmark anklager for svindel med fakturaer, skal afvente politiets efterforskning, før han ved, om han får lov til fortsat at praktisere. Sagen trækker dermed ud på ubestemt tid.

Syddanmark: Sagen om den speciallæge, som regionen i december 2017 politianmeldte for svindel med fakturaer, har taget en drejning, der langtfra passer Region Syddanmark.

Speciallægelandssamarbejdsudvalget under Danske Regioner har således på sit møde i sidste måned besluttet at afvente politiets efterforskning, før det vil foretage sig mere i sagen.

Det fortæller regionens koncerndirektør, Kurt Espersen.

Ifølge avisens oplysninger har regionen ønsket at komme videre med sagen, der allerede har trukket meget langt ud. Den begyndte således i efteråret 2015.

Regionen anklager lægen for at have sendt fakturaer for op imod trekvart millioner kroner for arbejde, som vedkommende ifølge anklagen ikke har udført. Lægen praktiserer fortsat.

Sagen kort
JydskeVestkysten fortalte i november, at regionen ville politianmelde en speciallæge, som regionen anklagede for at have sendt fakturaer for behandlinger, som lægen ifølge anklagen ikke havde udført. Ifølge avisens oplysninger drejer den påståede svindel sig om et beløb op imod trekvartmillion kroner. Regionen sendte sagen videre til landsudvalget for speciallæger, som skulle behandle sagen på et møde i marts.Det besluttede at afvente politiets efterforskning. Avisen kender ikke den pågældende læges identitet, men har kontaktet den advokat, som bedømt ud fra en journalliste i sagen repræsenterer den svindelmistænkte læge. Advokaten har ikke besvaret avisens henvendelser.

Frygt

Ifølge avisens oplysninger er frygten i regionshuset, at sagen kommer til at køre i meget lang tid, fordi politiet skal igennem et større arbejde med at gennemgå den komplicerede sag.

Et rædselsscenarie for ledelsen i regionshuset er ifølge avisens oplysninger, at sagen trækker ud i op til et år eller mere, hvorefter politiet må lade sagen falde. I så fald frygter regionen et erstatningskrav fra lægen.

Kurt Espersen påpeger, at regionen må afvente sagens gang, nu hvor den er ude af regionens hænder.

- Men vi havde da håbet på en afklaring fra udvalget, siger koncerndirektøren med henvisning til beslutningen i landssamarbejdsudvalget for speciallæger.

Kurt Espersen understreger, at man er nødt til at vurdere det økonomiske og det faglige aspekt i sagen hver for sig. Med andre ord er der ikke noget at udsætte på lægens faglige kunnen, og derfor er der intet til hinder for at lade ham arbejde videre, lyder ræsonnementet.

Verserende sag

Syd- og Sønderjyllands Politi har bekræftet over for avisen, at det har modtaget en anmeldelse i sagen, men har ikke yderligere kommentarer, da der er tale om en verserende sag.

Medlem af speciallægelandssamarbejdsudvalget Anders Kühnau (S) har afvist at kommentere sagen, da der er tale om "lukkede møder".

Det samme har udvalgsmedlem og regionsrådsmedlem i Syddanmark Bo Libergren (V).

Heller ikke afdelingschef Helle Bjørnstad fra Foreningen af Praktiserende Speciallæger, der er involveret i sagen, har ønsket at kommentere forløbet.

Politianmeldelsen i december sidste år skete efter pres fra den daværende næstformand for regionens sundhedssamordningsudvalg, Jørn Lehmann Petersen (S), som stadig er regionsrådsmedlem.

Efter at regionen sendte sagen videre til speciallægelandssamarbejdsudvalget havde socialdemokraten håbet, at sagen kunne nå en hurtig løsning.

- Det er urimeligt, at sagen nu trækker så lang tid ud. Det handler også om retsbevidstheden for lægen, som har været under mistanke i lang tid, mener Jørn Lehmann Petersen.

Praktiserer stadig: Mistænkt læge kan fortsætte på ubestemt tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce