Præsteforening angriber multimedieskat


Præsteforening angriber multimedieskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Multimedieskatten er upopulær hos præsterne. Den tager ikke hensyn til, at præsters arbejdsplads og privatbolig ofte er placeret under samme tag, lyder det.

Multimedieskatten rammer præsterne helt urimeligt, mener Præsteforeningen.

Den omdiskuterede skat medfører ifølge foreningen, at præsterne bliver beskattet af deres daglige arbejdsplads, da kontor og privatbolig er placeret under samme tag.

- Størstedelen af præsterne har pligt til at bo i tjenestebolig, og der gives ikke mulighed for at fravælge telefon og pc, som arbejdsgiveren stiller til rådighed som arbejdsredskaber og kræves anvendt i forbindelse med arbejdets udførelse, hedder det i en erklæring på Præsteforeningens hjemmeside.

Præsteforeningen har forklaret synspunktet overfor Kirkeministeriet, som har meddelt, at det i forbindelse med skattens indførelse er indstillet på, at ophæve egenbetalingen for telefoni på 99 kroner i kvartalet, så præsterne ikke både skal betale for og beskattes af telefonen.

Men Præsteforeningen vil fortsat presse på for at få multimediebeskatningen ændret, hedder det.

Reglerne vedrørende multimedieskatten indeholder yderligere det problem for præsterne, at de ikke kan underskrive tro og love erklæringer for ren tjenstlig anvendelse af en mobiltelefon. Det skyldes, at præsterne af hensyn til deres tavshedspligt ikke kan tillade, at deres mobiltelefoner bliver kontrolleret.

Skat skal nemlig have lov til at tjekke telefonsamtalerne, hvis man har en firmatelefon og skal slippe for multimedieskatten.

Tirsdag skrev Aalborg Stift derfor til områdets præster, at de på den kommende lønseddel vil blive beskattet af 250 kroner per måned med tilbagevirkende kræft fra 1. januar.

Præsteforening angriber multimedieskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce