Vikarpræst i Kerteminde, Ulla Charlotte Hansen, ligger på linje med præsten Per Ramsdal, der har måttet stå skoleret

Jesus genopstandelse er en af de helt afgørende fortællinger i Bibelen og ligger til grund for den kristne tanke om et liv efter døden. Men at naturlovene blev bøjet, og Jesus sådan i fysisk form skulle være genopstået, tror den fynske præst Ulla Charlotte Hansen ikke på. Heller ikke, at Gud helt bogstaveligt skabte jorden på seks dage.

- Hvis jeg skulle fortælle nogen, hvordan verden er blevet til, ville jeg sige, at der er nogle videnskabsmænd, der har en teori om Big Bang, siger hun.

Debatten om, hvordan Bibelen skal tolkes er blusset op, fordi den københavnske præst Per Ramsdal netop har sagt, at han ikke tror på, at Jesus stod op af graven. Samtidig sagde han også, at han indimellem stikker en nødløgn ved for eksempel begravelser. Derfor har han været indkaldt til en tjenstlig samtale hos sin biskop og har undskyldt sine udtalelser. Desuden skal han igennem et halvt års mentorforløb, der skal give ham en bred og almen indføring i den kristne tro.

Ulla Charlotte Hansen føler ikke, at hun stikker en nødløgn, når hun forkynder kristendommen.

- Det kunne jeg ikke drømme om. Det er en meget uheldig formulering af Per Ramsdal, hvilket han jo også har erkendt, siger hun.

Biskop i Fyens Stift, Tine Lindhardt, mener ikke, at der er grundlag for en tjenstlig samtale, selv om en præst siger, at vedkommende ikke tror på, at Jesus rent fysisk genopstod.

-Jesu opstandelse er grundlæggende i kristendommen, men hvordan han er stået op fra de døde, er der ingen, der har set. Og det er en begivenhed, der er så særlig, at sproget skal strækkes til det yderste for at indfange den, siger hun.

Biskoppen har netop i et brev opfordret de fynske præster og menighedsråd til at tage en åben debat om, hvad opstandelsen betyder.

Læs mere i Fyens Stiftstidende og på Mitfyn.dk torsdag

  • Bakkær_Birgit_(2015)_002

    Af:

    Politisk journalist samfundsredaktionen. Udover politik allround har jeg særligt fokus på de fynske kommuner, trafikpolitik og kirkeforhold og har stået bag kampagner som "Fyn under forvandling", "Velfærd-hvad vil du ofre?", den fynske kirkegang, demokratikampagnen "Fyn for folket", "Ved vejkanten" og kampagne om broafgiften på Storebælt. Baggrund: Jeg har været lokalredaktør på Fyns Amts Avis i Ringe, siden lokalredaktør Midtfyns-redaktionen Fyens Stiftstidende og siden 2010 samfundsredaktionen Fyens Stiftstidende.