Positive toner fra patienter: 8 ud af 10 føler sig godt behandlet på sygehusene

8 ud af 10 af patienterne på de syddanske sygehuse er "tilfredse" eller "meget tilfredse" med behandlingen. Arkivfoto: Michael Bager

Positive toner fra patienter: 8 ud af 10 føler sig godt behandlet på sygehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De syddanske patienter er overordnet set godt tilfredse med den behandling, de får. Det viser en stor undersøgelse af patienternes tilfredshed på det somatiske område. På enkelte områder er der dog stadig plads til forbedring.

Patienterne er generelt godt tilfredse med den behandling, som Region Syddanmark står klar med, når de bliver syge.

Det viser den seneste undersøgelsen af patienttilfredsheden, der går under navnet Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP).

Som vi tidligere har kunnet fortælle er langt hovedparten af de psykiatriske patienter tilfredse med behandlingen. Og det samme gør sig altså gældende for patienterne på de somatiske sygehuse.

Adskillige tusinde patienter er blevet spurgt om deres oplevelser med behandlingen. Og langt de fleste af dem er tilfredse.

I Region Syddanmark svarer 8 ud af 10 patienter, at de er "tilfredse" eller "meget tilfredse" med deres forløb.

Regionen ligger på flere punkter over landsgennemsnittet. Det gælder blandt andet i forhold til den tidligere så udskældte rengøring på sygehusene, som regionen har haft som et særskilt fokusområde over de seneste år.

Det er rigtig positivt, at tilfredsheden overordnet set er på niveau med eller over landgennemsnittet. Vi har haft stor fokus på rengøringen, blandt andet med jævnlige rengøringskontroller, derfor er det også dejligt at se, at det bliver mødt med tilfredshed. Til gengæld kan vi også se, at vi ikke er gode nok til at klæde patienten på, inden deres besøg på sygehuset.
Poul-Erik Svendsen (S), formand for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark.

Patienter skal forberedes bedre

Der findes dog også områder, hvor regionen ligger under landsgennemsnittet, og hvor der dermed er plads til forbedring.

Det gælder blandt andet i forhold til de ambulante patienter, hvor for mange oplever, at de ikke bliver informeret godt nok før besøget på klinikkerne. Og det gælder i forhold til information om amning til fødende kvinder, hvor 23 procent svarer, at de "slet ikke" eller "i ringe grad" er blevet forberedt tilstrækkeligt.

Formand for Sundhedsudvalget, Poul-Erik Svendsen (S), er overordnet set tilfreds med resultat af årets undersøgelse, men hæfter sig særligt ved, at sygehusene kan blive bedre til at forberede de ambulante patienter.

- Det er rigtig positivt, at tilfredsheden overordnet set er på niveau med eller over landgennemsnittet. Vi har haft stor fokus på rengøringen, blandt andet med jævnlige rengøringskontroller, derfor er det også dejligt at se, at det bliver mødt med tilfredshed. Til gengæld kan vi også se, at vi ikke er gode nok til at klæde patienten på, inden deres besøg på sygehuset. Det skaber tryghed for patienten at være velinformeret, så derfor er det et område, hvor vi skal have skærpet fokus, siger han.

Positive toner fra patienter: 8 ud af 10 føler sig godt behandlet på sygehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce