Positiv udvikling: Flere vil være håndværkere

Tal fra Dansk Byggeri viser, at flere vil være håndværkere - og i 2017 blev flere unge sendt i erhvervspraktik end året før. Arkivfoto: Flemming Krogh

Positiv udvikling: Flere vil være håndværkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere kommer nu i praktik i virksomhederne frem for skolepraktik, og både i Odense og Svendborg er der samme tendens til, at de unge vælger håndværksuddannelserne.

Flere vil være håndværkere og flere kommer ud i praktik i 2017 i forhold til tidligere år.

Det viser tal fra Dansk Byggeri.

- Branchen har brug for, at vi uddanner nye håndværkere, som kan tage over fra de ældre svende, der går på pension i disse år. Jeg ser med tilfredshed, at et stigende antal unge ønsker at gå håndværkervejen, siger Dan Johansen, formand for Dansk Byggeri Fyn.

Antallet af indgåede uddannelsesaftaler er for Svendborg Erhvervsskole steget fra 76 i 2016 til 124 i 2017, altså 48 flere aftaler svarende til en stigning på godt 63 procent. Antallet af lærlinge i skolepraktik er også steget fra 43 i 2016 til 59 i 2017, og der er især kommet flere i lære som tømrer og murere, konstaterer Dansk Byggeri.

Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle viser samme fremgang, og her er skolepraktikken faldet. Antallet af uddannelsesaftaler er samlet set steget med 100 og antallet af lærlinge i skolepraktik faldet med 35 - det sidstnævnte tal er udtryk for, at netop flere får praktikpladser i erhvervslivet.

Formanden for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen glæder sig over, at flere vil være håndværkere.

- Vi må lægge os i selen for at få bragt antallet af lærlinge i skolepraktik ned. Det kan godt lade sig gøre i disse tider, hvor håndværksvirksomhederne generelt oplever fyldte ordrebøger. Og Dansk Byggeri sender i starten af december et brev ud med opfordring til vores medlemmer om at tage lidt flere lærlinge. Så jeg er optimistisk i forholdt til det kommende år, siger den fynske formand.

På landsplan er der også fremgang at spore, om end der er store regionale forskelle.

Opgørelsen dækker Dansk Byggeris fag i perioden januar-september. Der er på landsplan indgået godt 6200 uddannelsesaftaler i bygge- og anlægsbranchen i årets første ni måneder, mens det tilsvarende tal sidste år var knap 5500 uddannelsesaftaler.

Positiv udvikling: Flere vil være håndværkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce