Politisk redaktør: Sagen koster næppe Holst ministerposten

Elisabet Svane, politisk redaktør på Fyens Stiftstidende.
Foto: Yilmaz Polat

Politisk redaktør: Sagen koster næppe Holst ministerposten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyens Stiftstidendes politiske redaktør Elisabet Svane tror ikke, at den verserende sag kan koste Carl Holst ministerposten. Men den er alvorlig, fordi den skygger for Venstres politik.

Elisabet Svane, der har været masser af kritik i både medierne og på de sociale medier, men hvor alvorlig er denne sag reelt for Carl Holst?

- Selve sagen er jo en ”lille” sag. Men den har vokset sig stor på grund af den meget kluntede håndtering, og fordi den kommer oven i de andre sager om eftervederlaget, den manglende respons på kritikken af Forsvarets kampfly og den måske allerværste; nemlig udtalelserne om Irakkommissionen, hvor han henviste til masseødelæggelsesvåben som grundlag for krigen, siger den politiske redaktør og fortsætter:

- Carl Holst har fået en skidt landspolitisk start. Han er svækket, for ellers ville dette være en sag, som en mand med Carl Holsts erfaring kunne lukke med det samme ved at sige; ’ja, jeg har haft en personlig medarbejder ansat'.

Så det ville ikke være et problem?

- Det er da et problem, men jeg har svært ved at se, at det skulle være et problem på Christiansborg, og at det skulle kunne koste ham ministerposten. Sager kan jo rulle og udvikle sig, men i grundsubstansen er dette ikke nogen kæmpe sag. Det handler mere om håndteringen, ligesom det gjorde med sagen om eftervederlaget.

- Holst må se at få lukket sagen

Du siger, det har været en kluntet håndtering af sagen hidtil. Hvad bør Carl Holst gøre nu?

- Han skal se at få lukket sagen. Og der må han træde frem og lægge tingene på bordet. Han får måske ridser i lakken, men på det politiske niveau, han befinder sig på, skal han kunne håndtere sådan en sag.

Han har på tv benægtet, at Christian Ingemann Nielsen har betjent ham i valgkampen trods en række sms’er, mails og altså visitkortet, der tyder på det modsatte. Hvor alvorligt er det for en minister, hvis man bliver taget i at lyve?

- Det er altid alvorligt. Men for en minister er det mere alvorligt, hvis man lyver om sit sagsområde. Man kan ikke lave en ministerstorm på forsvarsministeren, fordi han har sagt noget forkert om, hvad der foregik i regionen.

Hvordan reagerer man i Venstre på det her?

- Venstre står foran regeringens første finanslov, de er midt i en flygtningekrise med maksimalt pres fra både ind- og udland, og de står foran en dagpengereform, en jobreform og en politireform. Det er ikke sjovt for dem, at de store overskrifter i offentligheden handler om en møgsag for forsvarsministeren om en personlig assistent fra tiden som regionsformand, siger Elisabet Svane og fortsætter:

- På sommergruppemødet handlede pressemødet om Holsts eftervederlag, og nu skygger forsvarsministeren igen for deres politik. Det er de irriterede over i Venstre. Hans image og omdømme har fået store hakker. Det kræver hårdt arbejde at rette op på.

- Løkkes sager smitter af på Holst

Der har været adskillige møgsager for Løkke om hans tid som amtsborgmester. Ser du ligheder mellem ham og Carl Holst?

- Nej, men fordi de er tætte, vil Løkkes sager smitte af på Carl Holst i offentligheden. Han er en af Løkkes andenmænd, og i politik rammes de hårdt. De er personlige venner, og det har de været siden Carl Holst var teenager. De er meget tætte, og deres familier er tætte.

Hvad betyder det for Carl Holsts rolle i partiet?

- Det har stor betydning, for der skal meget til, før Løkke eventuelt vil fyre sin gode ven. Det kan jeg ikke se ske i denne sag.

Overrasker det dig, at Carl Holst med den erfaring, han har som politiker, har fået så klodset en start?

- Ja, det gør det. Der har helt tydeligt manglet rådgivning – udover at man som politiker bør vide, hvornår man skal gøre det ene og det andet. Han er jo ny på den landspolitiske scene, og det virker ikke som om, at der har været ret meget rådgivning for Carl Holst personligt eller fra Venstres side. Men jeg tror også, at Carl Holst nu har fundet ud af, at der altid er en grund til, at man havner i sådan nogle storme. Og at det ikke er så let at komme ud af dem, som man kunne tro.

Politisk redaktør: Sagen koster næppe Holst ministerposten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce