Politisk redaktør: Her er Rasmus Jarlovs tre store udfordringer

Rasmus Jarlov, ny erhvervsminister. Foto: Scanpix

Politisk redaktør: Her er Rasmus Jarlovs tre store udfordringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1. Ingen fejl)

Rasmus Jarlov går fra superligaen til landsholdet. Fejl bliver straffet helt anderledes hårdt, når man er minister. Rasmus Jarlov har tidligere haft et ungdomspolitisk skær over sig. Det bliver han nødt til at kaste af sig. Der er heller ikke plads til fejljugementer, som det han præsterede, da han i 2016 på sit partis vegne fik sig forhandlet ud af forsvarsforliget uden rigtigt at opdage det.

Går det galt for Rasmus Jarlov, er det nemlig ikke kun ham selv, der kan komme til at lide under det. Den nye erhvervs- og vækstminister er også kommet i regerings økonomiudvalg. Her skal der lægges arm med de andre regeringspartnere om regeringens politiske linje.

Rasmus Jarlov skal her sikre, at Det Konservative Folkeparti ikke bliver taget ved næsen. Misser han én bold, kan det få store konsekvenser. Det så vi et eksempel på under den daværende S-R-SF regering, da Holger K. Nielsen som skatteminister overså faresignalerne i Dong-sagen. Det endte som bekendt med, at SF måtte træde ud af den daværende socialdemokratisk ledede regering.

2. Sætte sig i stolen)

Hvis man tror, at en ministerpost er ensbetydende med indflydelse, må man tro om. Det er svært at lykkes. Embedsfolk kører deres eget løb, oppositionspolitikere er på krigsstien, og interesseorganisationer hiver og flår.

Det bliver en udfordring for Rasmus Jarlov at sætte sig i stolen på kun et år. Han mangler det brede og dybe netværk på Christiansborg, og det bliver ikke nemt at styre embedsværket i det tunge erhvervs- og vækstministerium. Og så er der som sagt kun et år til valget. Det gør i sig selv, at det er svært at få politik vedtaget, da alle partier ligger og lurer på hinanden.

Det bedste, Rasmus Jarlov kan håbe på, er, at han kan nå at markere konservative principper, og på den måde påvirke den offentlige debat. Den del er han til gengæld god til.

3. Handelsskolesegmentet)

Det Konservative Folkeparti er traditionelt de erhvervsdrivendes parti. Men positionen er truet. Liberal Alliance har med stor dygtighed fået en række højt profilerede iværksættere til at støtte op om partiet. Folk som Jesper Buch og Tommy Ahlers er nærmest rockstjerner blandt det unge handelsskolesegment. Sidstnævnte blev derfor også kapret af Venstre for under tre uger siden, da Lars Løkke Rasmussen gjorde ham til ny uddannelses- og forskningsminister.

Rasmus Jarlov bliver nødt til på sit partis vegne at gå Liberal Alliance i bedene. Og måske har han faktisk en god mulighed for det. Brian Mikkelsen image matchede bedre den traditionelle del af dansk erhvervsliv. Rasmus Jarlov er derimod ung og iværksætter. Måske ikke som folkene i "Løvens Hule" på DR, men det smager da lidt af fisk.

Politisk redaktør: Her er Rasmus Jarlovs tre store udfordringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce