Ny aftale om praktikpladser skal lette tilværelsen for eleverne på erhvervsuddannelserne blandt andet i form af et forøget tilskud til arbejdsgiverne.
En ny politisk aftale skal nu bane vejen for, at det bliver nemmere for eleverne på erhvervsuddannelserne at komme i praktik.

Som led i aftalen sker der blandt andet en omlægning af den præmieringsordning, der er knyttet til aftalen om Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER).

Herefter kan arbejdsgiverne modtage et samlet tilskud på i alt op til 16.000 kroner pr. elev for alle nye uddannelsesaftaler, som indgås efter den 1. juni.

På den måde vil politikere reducere den risiko, som arbejdsgiverne løber ved at tage nye elever i praktik, selv om ordrebøgerne ikke bugner af nye ordrer. Men ordningen løber i første omgang kun til udgangen af 2010.

I forbindelse med de kommende forhandlinger om kommunernes økonomi i 2010 vil regeringen og kommunerne drøfte, om det ekstraordinært er muligt at øge antallet af kommunale praktikpladser for eksempel på social- og sundhedsuddannelsen og på uddannelsen til pædagogisk assistent.

Bag aftalen står regeringen, Socialdemokraterne, De Radikale og Dansk Folkeparti.

Fra september til februar er der indgået 13.240 aftaler om praktik inden for erhvervsuddannelserne. Det er 3652 færre end i samme periode året forinden.