Politisk flertal: Holst-sagen skal kulegraves

- De nye oplysninger giver mig en stor mistanke om, at der er sket misbrug, siger Karsten Uno Pedersen (S).
Foto: PR-foto

Politisk flertal: Holst-sagen skal kulegraves

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et flertal i regionsrådet i Region Syddanmark vil have igangsat en undersøgelse af, hvorvidt regionens penge er blevet brugt på en kampagnemedarbejder til Carl Holst.

Sagen om forsvarsminister Carl Holst (V), der er under mistanke for at have brugt Region Syddanmarks penge på en kampagnemedarbejder under valgkampen, kan nu ende med en kulegravning.

Et flertal i regionsrådet i Region Syddanmark bakker op om, at der iværksættes en undersøgelse af, hvorvidt Christian Ingemann Nielsen, der var ansat som kommunikationsmedarbejder i regionen i perioden august 2014 til juni 2015, udførte politisk arbejde for Carl Holst under valgkampen, da Holst var regionsrådsformand.

Det er Socialdemokraterne i regionsrådet, der har taget initiativ til, at politikerne anmoder Region Syddanmarks administration om at iværksætte en kulegravning af sagen, oplyser regionsrådsmedlem Karsten Uno Petersen (S).

- De nye oplysninger giver mig en stor mistanke om, at der er sket misbrug. Det er der tale om for mig, hvis man bruger skatteyderbetalte penge, der skal gå til sundhed, til sin egen valgkamp, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Mistanken til Carl Holst er opstået, efter flere medier har beskrevet, hvordan Christian Ingemann Nielsen angiveligt arbejdede direkte under Holst under valgkampen. Christian Ingemann Nielsen, der i dag er særlig rådgiver for Carl Holst, stod blandt andet for Holsts kontakt til medierne og holdt styr på hans kalender.

Enhedslisten bakker op om, at der iværksættes en undersøgelse af hele forløbet omkring Christian Ingemann Nielsens ansættelse.

- Vi bakker bestemt op om en undersøgelse. Vi har været meget aktive for at få det undersøgt, for der er så mange mærkværdigheder i den sag. Vi må finde ud af, hvem der har ansvar for hvad, siger regionsrådsmedlem Vibeke Syppli Enrum (Ø).

Også de Radikales medlem af regionsrådet, Kristian Grønbæk Andersen, vil til bunds i sagen. Han støtter en undersøgelse - så længe den foregår internt i regionen.

- Der er grund til at få forløbet belyst nærmere. Men jeg tvivler på, at vi finder en rygende pistol, siger han.

Ifølge DR Nyheder bakker også Liberal Alliance, SF og Dansk Folkeparti op om Socialdemokraternes initiativ til en kulegravning af sagen. Sammen med Enhedslisten og de Radikale udgør de seks partier et flertal af regionsrådets 41 medlemmer.

Sagen ventes at blive drøftet på et møde i forretningsudvalget i Region Syddanmark onsdag klokken 15-18.

Carl Holst selv afviser tirsdag, at Christian Ingemann Nielsen har ført valgkamp for ham.

- Jeg mener ikke, at han har ført valgkamp for mig. Han har løst nogle opgaver, som skulle løses, uanset om der var valgkamp eller ej, siger han til TV 2 News.

Politisk flertal: Holst-sagen skal kulegraves

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce