Politisk enighed: Psykiatrien trænger til et løft


Politisk enighed: Psykiatrien trænger til et løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsordførerne i SF og Venstre, Kirsten Normann og Jane Heitmann, samt sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er alle enige om, at den manglende tillid til psykiatrien er bekymrende.

1. Mindre snak og mere handling
Kirsten Normann (SF).

Sundhedsordfører i SF, Kirsten Normann, siger, at der er bred enighed mellem de fleste partier om, at der skal ske noget, men at der ikke er enighed om, hvordan det skal ske.

- Det er meget trist, synes jeg. Årsagen til den manglende tillid blandt danskerne er ikke svær at få øje på, for der florerer den ene historie efter den anden om pressede psykiatere, tidlige udskrivninger og sene behandlinger.

Dog peger Kirsten Normann også på, hvad der skal til for at vende udviklingen og skabe større tillid psykiatrien.

- For det første skal der være ressourcer nok, så psykiaterne igen har tid til at være psykiatere. Samtidig skal psykologerne inkluderes noget mere, psykologhjælp skal være gratis for alle, og der skal være større fokus på forskning. Vi skal have en større ekspertise inden for psykiske sygdomme.

Hun påpeger, at det er ukorrekt, at der politisk set ikke er fokus på psykiatrien. Hun erkender dog, at der er alt for meget snak og alt for lidt handling.

2. Bekymrende læsning
Jane Heitmann (V).

Jane Heitmann, sundhedsordfører fra Venstre, ser også tallene som bekymrende læsning.

- Det er bekymrende, at tilliden til behandlingen af psykiske sygdomme ikke er højere end som så. Særligt set i lyset af, at der netop er kommet en helt ny undersøgelse, der placerer det danske sundhedsvæsen som det tredjebedste blandt 34 europæiske lande. Men måske skal vi være bedre til at fortælle om de gode initiativer, vi tager. Ligesom at vi skal blive bedre til at fortælle om de gode behandlingsresultater og muligheder, som dygtige behandlere i sundhedsvæsenet hver dag leverer.

Jane Heitmann ønsker dog også at fremhæve, hvad regeringen allerede har gjort.

- Vi har siden regeringsskiftet løftet det danske sundhedsvæsen med 4,4 mia. kroner. Det er vi, i Venstre, stolte af.

3. Ny plan på vej
Ellen Trane Nørby (V).

Avisen Danmark har yderligere forsøgt at få en kommentar fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Hun skriver til avisen, at det er nedslående og desværre ikke overraskende, at danskerne har mindre tiltro til psykiatrien. Hun noterer efterfølgende, at psykiatrien i den grad trænger til et løft.

- Det er også årsagen til, at regeringen allerede sidste år gik i gang med det. Vi har styrket børne- og ungepsykiatrien på en række områder, og vi har tilført midler til 150 nye sengepladser. Til efteråret præsenterer vi en samlet psykiatrihandlingsplan, der skal vise vejen mod en styrket psykiatri med bedre og tidligere behandling.

Politisk enighed: Psykiatrien trænger til et løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce