Politikerne grinede og bankede i bordet under ny debat


Politikerne grinede og bankede i bordet under ny debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under Thorning og Løkkes duel var gang i folketingssalen. Nogle politikere gik dog før debatten var slut.

- Lad os styrke offentlighedens interesser for debatterne og opnå en forhåbentlig ordentlig debat. Jeg giver først ordet til statsministeren.

Forventningerne var store, da Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), åbnede den nye debatform - den såkaldte spørgetime med statsministeren - for første gang tirsdag.

Fremmødet af folketingsmedlemmer, pressefolk og sågar tilhørere var i hvert fald større end set under mange andre debatter.

Ved første øjekast var der dog ikke den store nævneværdige forandring at spore i retorik, kropssprog og toneleje.

Det var først, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kom i åben duel med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), om skattelettelser og kontanthjælpslofter, at der kom rigtig liv i salen.

- Formanden har sagt, at man ikke må komme med mishagsytringer. Men jeg kan høre, at det sker alligevel, siger Lars Løkke og kigger spørgende op på folketingsformand Lykketoft, som blot smiler tilbage til V-formanden.

Den nye debatform, hvor statsministeren er i duel med de andre partiledere med mere lempelige regler om bifalds- og mishagsytringer, er indført for at skabe mere opmærksomhed om debatterne i Folketinget.

- Så spørger jeg hr. Lars Løkke Rasmussen: Betyder mere end 2000 kroner om måneden ikke noget for en helt almindelig lavtlønnet familie?

- Det tror jeg, at det gør. Men det kan godt være, at hr. Lars Løkke Rasmussen ikke mener, at det er et nævneværdigt beløb, siger statsministeren.

- 2000 kroner? Det kommer an på, hvem man er, lyder det tørt fra Venstre-formanden, og der grines højlydt fra salen.

- Nogle steder kunne man måske få et par sko fra de penge, fortsætter han og lydniveauet stiger på de bageste rækker.

I takt med at spørgetimen lakkede mod enden, og lederne af de mindre partier fik spørgetid, begyndte det dog stille og roligt at tynde ud blandt på både tilhører- og medlemspladser.

Alligevel var Mogens Lykketoft glad efter debuten:

- Jeg har forstået, at der er nogle, der synes, at det ikke har været livligt nok. Men jeg synes, at vi har fået en god start, siger han.

Også statsministeren var positiv, da hun mødte pressen umiddelbart efter spørgetimen:

- Jeg syntes, at det var sjovt. Men det var også politisk vigtigt, siger hun.

Politikerne grinede og bankede i bordet under ny debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce