Et flertal i Folketinget vil lukke busselskaber, der gentagne gange kører for stærkt og overtræder færdselsreglerne.
Vognmænd, der gang på gang overtræder færdselsreglerne, skal fratages retten til at drive vognmandsforretning. Det mener et folketingsflertal uden om regeringen ifølge B.T.

Skærpelsen kommer efter, at avisen søndag afslørede, at 10 ud af 12 turistbusser kørte hurtigere end de tilladte 80 km/t på motorvejen. Det vækker forargelse på Christiansborg.

Reaktionen kommer også få dage efter, at tre danskere i en dansk skibus blev dræbt ved en busulykke ved Dessau i Tyskland.

Allerede mandag vil et flertal, der også kræver højere fartbøder, rejse sagen overfor justitsminister Brian Mikkelsen (K).

- En bøde på 1000 kroner for at køre for stærkt er latterlig lille. Vi skal ramme chaufførerne og selskaberne langt hårdere på pengepungen, og bliver busselskaberne gentage gange taget i at køre for stærkt, så skal det koste vognmanden tilladelsen til at køre med busser, siger formand for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup, fra Dansk Folkeparti til B.T.

Han får opbakning til de større fartbøder og til at tage vognmandstilladelsen fra firmaer som konsekvent bryder færdselsreglerne fra samtlige partier til venstre for regeringen - lige fra Enhedslisten til de Radikale. De Konservative holder som det eneste parti hånden over vognmandsbranchen.