Et stort flertal i Regionsrådet vil fremover have antallet af gyldne håndtryk og luksuriøse kontrakter begrænset. Udviklingen er allerede sat i gang.

Antallet af åremålsaftaler, generationsskifteaftaler og andre kontraktformer, der giver særlige tillæg og ret til gyldne håndtryk i millionklassen, vil fremover blive begrænset i Region Syddanmark.

Sådan lyder det enstemmigt fra en lang række partier i Regionsrådet.

Antallet af åremålsaftaler er allerede blevet reduceret kraftigt fra år til år, og den udvikling skal gerne fortsætte, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

- Jeg er meget stor tilhænger af, at man ansætte folk på kontrakt. Det mener jeg skal være det klare udgangspunkt for alle vores ansættelser, siger Stephanie Lose, der peger på, at det samme udgangspunkt gør sig gældende, når regionen snart skal have ansat en helt ny direktion under regionsdirektør Jane Kraglund.

Samme holdning har regionens næstformand og Socialdemokraternes gruppeformand, Poul-Erik Svendsen.

- Jeg har fuld forståelse af den kritik, der kan være omkring de her fratrædelsesordninger. Og jeg synes helt klart, at de her former for kontrakter skal begrænses så meget som overhovedet muligt, siger Poul-Erik Svendsen.

Gruppeformand Theis Mathiasen (DF) mener ikke, at det ville være økonomisk forsvarligt at fortsætte med at give chefer guldrandede kontrakter.

- Det handler jo i sidste ende om, at vi skal forvalte vores regionen på en økonomisk forsvarlig måde. Så jeg mener ikke, at der plads til de her sjove kontraktformer, siger han.

I særlige tilfælde

Åremålsansættelser og generationsskifteaftaler vil dog ikke forsvinde helt fra regionen. Både Lose, Svendsen og Mathiesen er således enige om, at de ekstraordinære kontrakter skal kunne tages i brug i helt ekstraordinære tilfælde.

- Reglerne skal ikke være så rigide, at man ikke kan fravige dem, hvis der er et eller andet rigtigt godt argument. For åremålsansættelserne kan der i meget, meget sjældne tilfælde være, at det samlet set er det mest fornuftige eller at man er nødt til det af rekrutteringsårsager. Men jeg vil gerne understrege, at det skal være den helt klare undtagelse, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

Mere om emnet

Se alle
18
Chefer på luksuskontrakter: Gyldne håndtryk koster millioner

Chefer på luksuskontrakter: Gyldne håndtryk koster millioner

37
126.000 kroner om måneden: Sygehuschefer har holdt lønfest

126.000 kroner om måneden: Sygehuschefer har holdt lønfest

14
- Lønnen skal passe til ledernes opgaver

- Lønnen skal passe til ledernes opgaver