Politikere stopper kæmpe bilagstjek uden resultat

Regionens forvaltning stopper nu gennemgangen af mange siders bilag over politikernes forbrug gennem årene. Socialdemokraten Karsten Uno Petersen (t.v.), der sammen med andre stod bag ønsket om gennemgangen, mener ikke, det giver mening at fortsætte arbejdet, der anslås til at have meget lange udsigter. Han erkender, at politikerne bag anmodningen burde have været mere opmærksom undervejs på, at sagen træk ud. Arkivfoto: Lars Juul

Politikere stopper kæmpe bilagstjek uden resultat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionen stopper gennemgangen af enorme mængder bilag over politikernes forbrug i Region Syddanmark gennem mange år. I erkendelse af at opgaven ville kræve endnu flere ressourcer, end der allerede er brugt, har de fem politikere bag ønsket om bilagstjekket nu bedt forvaltningen stoppe gennemgangen.

Politik: Det sidste af mange bilag over regionsrådspolitikeres forbrug gennem årene er blevet gennemgået i regionshuset i Vejle.

De fem politikere, der i sommer bad regionen om en oversigt over samtlige politikeres forbrug siden 2007, har således bedt forvaltningen stoppe arbejdet. Det drejer sig om Karsten Uno Petersen (S), Poul-Erik Svendsen (S), Lasse Krull (K), Ida Damborg (SF) og Thies Mathiasen (DF).

Det sker, efter at JydskeVestkysten mandag kunne fortælle, at arbejdet havde taget langt flere ressourcer end forventet. Opgaven var oprindeligt vurderet til at tage omkring 500 arbejdstimer og skulle efter planen have været færdigt i oktober. I sidste uge fortalte Flemming Pedersen, afdelingschef i regionens råds- og direktionssekretariat, at arbejdet langt fra var færdig, og der ikke var nogen tidshorisont på, hvornår en afgørelse ville være klar.

Umiddelbart er de mange hundrede timers arbejde med at gennemgå politikernes bilag spildt, for politikerne får ikke udleveret en oversigt over det foreløbige arbejde.

- Vi har ikke skrevet nogen rapport, fordi vi har indtil videre kun gået bilagene igennem, siger Flemming Pedersen.

Sagen kort
Thies Mathiasen (DF), Poul-Erik Svendsen (S), Karsten Uno Petersen (S), Lasse Krull (K) og Ida Damborg (SF) søgte i juli indsigt i alle de 88 nuværende og tidligere regionsrådsmedlemmers forbrug af eksempelvis aviser, kørsel og rejser.

Det skete, efter at Radio 24syv forinden havde søgt aktindsigt i netop de fem politikeres forbrug. De har været blandt de største kritikere af tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) og ønskede ikke, at aktindsigten i deres forbrug stod alene. Derfor ville de have alle nuværende og tidligere politikeres forbrug frem.

Fremover offentliggør regionen alle politikernes udgifter.

Lange udsigter

Han kan ikke sætte tal på, hvor mange timer de ansatte har brugt på sagen indtil videre. Men der var mange lange udsigter til, at sagen ville være færdig.

- Mit bedste skøn er, at vi ikke var halvvejs. Der var rigtig langt igen, forklarer afdelingschefen.

Beslutningen om at stoppe gennemgangen glæder regionsrådsformand Stephanie Lose (V), som i sommer kaldte sagsindsigten en dårlig idé.

- Man skal ikke smide gode penge efter dårlige, så når de fem politikere ikke ville lytte i sommer og helt lade være med at sætte sagsindsigten i gang, så fortjener de da ros nu, hvor de har indset, at det ville tage evigheder. Selvom der ikke kommer noget ud af det, så var alternativet nu, at man kunne fortsætte med at bruge ressourcer. Jeg glæder mig på medarbejdernes vegne over, at de ikke skal bruge mere tid på at grave rundt i ti år gamle bilag, siger regionsrådsformanden, der bakkes op af gruppeformanden i Venstre, Thyge Nielsen:

- Det var sgu på tide, at det blev stoppet, konstaterer han.

Politikere stopper kæmpe bilagstjek uden resultat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce