Politikere på kontroversiel Caribien-tur

Politikere på kontroversiel Caribien-tur. Her er det havnen på St. Thomas, Virgin Islands
Foto: POLFOTO/AP

Politikere på kontroversiel Caribien-tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturudvalgets tur til New York og De Vestindiske Øer koster 425.000 kroner. Politikerne skal blandt andet se den danske kulturarv på De Vestindiske Øer.

Folketingets kulturudvalg gør nu et nyt forsøg på at komme på studietur til Caribien, skriver politiken.dk.

Det skabte ellers stor opmærksomhed, da det sidste år - midt under finanskrisen - kom frem, at kulturudvalget ville bruge 450.000 kroner på en studierejse til New York og De Vestindiske Øer. Og ikke nok med det. Politikerne skulle fragtes rundt i vandflyver mellem St. Thomas og St. Croix, og sidste punkt hver dag var programsat til klokken 14:00.

Da det samtidig kom frem, at kulturudvalget i forvejen manglede penge på rejsebudgettet, fordi udvalget har brugt for mange penge på ture til Brasilien og Venedig, fik flere politikere imidlertid kolde fødder og turen endte til sidst med at blive aflyst.

Nu er kulturudvalget imidlertid klar til at tage på selvsamme rejse. Pris denne gang: 425.000 kroner. For det beløb får politikerne i starten af marts lejlighed til blandt andet at se på New Yorks oplevelsesøkonomi og den danske kulturarv på De Vestindiske Øer. Denne gang skal 15 folketingspolitikere af sted, mens 17 politikere var tilmeldt den oprindelige tur.

SF's kulturordfører, Pernille Frahm, som var en af kritikerne af den oprindelig tur - og som nu tager af sted - understreger dog, at hendes modstand skyldtes, at der dengang ikke var penge på budgettet.

- Jeg ville ikke være med til at overtrække kontoen budgettet og låne pengene fra næste års budget, siger Pernille Frahm til Ritzau.

Enhedslistens kulturordfører, Per Clausen, som i begge omgange har takket nej til turen mener, at programmet denne gang ser "rimeligt ud".

- Personligt vil jeg hellere bruge min tid i Danmark på at lave politik, siger Per Clausen til Ritzau.

Politikere på kontroversiel Caribien-tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce