Politikere på ferie med støvlerne på

Selv om det var sidste arbejdsdag i Folketinget, fandt SF-formand Villy Søvndal også tid til at tale for en demonstration af strejkende pædagoger, sygeplejersker og andre ansatte under Sundhedskartellet på Store Torv i Århus. Formålet med demonstrationen var at stille regeringen til ansvar for at få løst den langvarige konflikt.
Foto: Jesper Nørgaard Sørensen/POLFOTO

Politikere på ferie med støvlerne på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strejken rammer nu også folketingsmedlemmernes ferie, for de kan ikke tage for langt væk, mens konflikten kører

Kufferterne stod pakket i mange af kontorerne på Christiansborg i går, hvor folketingsmedlemmerne blot skulle igennem 40 sidstebehandlinger før sommerferien.

Men selv om de folkevalgte fik vedtaget, hvad der skulle vedtages i denne samling, så kan ferien ikke rigtig begynde endnu.

Udenfor er der nemlig på anden måned alt for mange hvide kitler og lyserøde T-shirts. Godt nok siger statsministeren, at han ikke har planer om at gribe ind i konflikten, men folk skal ikke være længere væk, end at de kan komme ind og stemme om et eventuelt indgreb i næste uge eller i det mindste inden juli, hvis ikke parterne selv finder en løsning.

Dunder mod dyresex

Dermed er de strejkende sygeplejersker og pædagoger, som ellers ikke rigtig har kunnet få politikernes opmærksomhed, endelig blevet synlige, men ikke nok, hvis man spørger Christina Blakø og Henrik Andersen, som var de eneste to strejkende på tilhørerpladserne.

- Vi er her for at vise T-shirten, for de lukker jo bare vinduerne, når vi demonstrerer udenfor, siger Christina Blak-ø, som derfor fik både debatten om ændring af lov om Post Danmark A/S, jobklausuler og mere dyrevelfærd med. Her kunne hun så hører Christian H. Hansen (DF) tale dunder mod dyresex i stedet for det, som hun gerne vil høre.

- Det er skuffende. Tænk, at vi betyder så lidt. Vi har 95 procent af Danmarks børn mellem vores hænder, men måske skulle vi begynde at klæde os ud som dyr, siger hun.

Blandt medlemmerne er det dog ikke kun dyrevelfærd, der optager sindene. Her bliver der trukket på skuldrene og rystet på hovedet, når snakken falder på konflikten. De fleste gætter på, at der sker noget onsdag i næste uge, men ingen har et rigtig godt bud på, hvorfor de strejkende insisterer på at køre konflikten til ende for et indgreb på 12,8 procent.

Jelved er altid beredt

På tilhørerpladserne er svaret da heller ikke logisk i den klassiske forstand.

- Det kan godt være, folk synes, det er latterligt, men det er en kamp, der skal tages.

Klokken lidt over tre satte folketingsmedlemmerne så den sidste finger på knapperne og gik hjem til en ferie i beredskab, men for Niels Sindal (S) var det o.k.

- Vi havde da snakket om, at vi skulle rejse, men jeg rejser så meget, og jeg tror også det passer fru Sindal fint, at vi skal være hjemme, siger Niels Sindal, der bor på Ærø med få hundrede meter til stranden.

Eller som Marianne Jelved siger:

- Jeg er altid beredt.

Politikere på ferie med støvlerne på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce