Politikere om kæmpe bilagstjek: Nu måtte det stoppe

Politikere fra Socialdemokratiet, konservative, SF og Dansk Folkeparti stod i sommer bag en omfattende sagsindsigt i alle politikernes udgifter siden 2007. Nu har de bedt forvaltningen droppe gennemgangen, da den ikke engang er halvvejs. Arkivfoto: Mette Mørk

Politikere om kæmpe bilagstjek: Nu måtte det stoppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da der ikke var udsigt til en afgørelse foreløbig, var det bedste at stoppe det store bilagstjek af politikernes udgifter, lyder det fra politikere bag ønsket om gennemgangen.

Sag: Med udsigten til at bruge endnu flere ressourcer, end regionens ansatte allerede har brugt, tog de fem politikere bag ønsket om et kæmpe bilagstjek konsekvensen og fik stoppet arbejdet i forvaltningen.

Dansk Folkepartis regionsrådsmedlem Thies Mathiasen henvendte sig i kølvandet på mandagens afsløring af det kommende ressourceforbrug til de andre politikere og bad dem om samlet at få stoppet sagsindsigten:

- Den nye beregning viste, at det ville blive fire-fem gange så højt ressourceforbrug som tidligere estimeret, og så trækker vi det. Det er over min smertegrænsen, og derfor gik jeg til de andre for at få det stoppet, fortæller han.

Karsten Uno Petersen (S) forklarer, at sagen allerede var trukket langt ud, siden anmodningen blev sendt i juli.

- Så giver det ikke længere giver mening at fortsætte, når man samtidig ikke er kommet ret langt, siger han med henvisning til, at regionen ikke engang var halvvejs med bilagstjekket.

Burde I ikke have været mere opmærksomme undervejs, så arbejdet kunne være stoppet tidligere?

- Jo, det kan du sige, men vi har også været optaget af valgkampen. Og selvom den ikke har pligt til det, så har forvaltningen heller ikke undervejs meddelt, at sagen trak ud, siger Karsten Uno Petersen.

Han forsvarer ønsket om bilagstjekket med henvisning til, at Radio 24/7 forinden havde søgt aktindsigt i netop de fem politikeres forbrug.

Han erkender, at arbejdet på sin vis er spildt, men påpeger, at politikerne har presset på for, at alle udgifter nu offentliggøres. Det bliver nu tilfældet.

Vi ville ikke fortsætte

SF's regionsrådsmedlem Ida Damborg bekræfter også, at det var drøftelser mellem hende, Karsten Uno Petersen (V), Poul-Erik Svendsen (S), Thies Mathiasen (DF) og Lasse Krull (K), der førte til at stoppe det store arbejde i regionen:

- Vi har diskuteret, om vi skulle fortsætte eller ej, og det vil vi ikke. Og så er det slut, fortætter Ida Damborg, der fastholder, at politikerne og borgerne har en faststømret ret til at søge sagsindsigten, selv om den er ressourcekrævende.

Ida Damborg fastslog mandag, at hun havde en principiel ret til sagsindsigten, men hun ønskede onsdag ikke at kommentere, om hun havde fortsat den omfattende aktindsigt, hvis hun ikke havde fremsat den sammen med de fire andre.

Lasse Krull (K) fastslår også, at det store tidsforbrug fik politikerne til at stoppe:

- Vi har bedt om at få undersøgelsen stoppet, da estimatet på tidsforbruget fra administrationen slet ikke holder, fortæller han.

Poul Erik-Svendsen (S) forsvarer, at sagsindsigten i sommer var et nødvendigt modtræk mod det, som politikerne opfattede som en ensidig aktindsigt fra Radio 24syv.

- Det blev så en del af det politiske spil.

Men der var vel ingen, der tvang jer til at søge sagsindsigt?

- Men vi mente ikke, det kunne være rigtigt, der kun skulle være fokus på os fem. Vi ville have alt frem.

Skulle I så ikke have været mere opmærksomme undervejs på, at sagen trak ud og mistede sin aktualitet?

- Det kunne vi nok godt, men jeg må sige, at under valgkampen tænkte jeg ikke over det.

Politikere om kæmpe bilagstjek: Nu måtte det stoppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce