Fem partier i regionsrådet har udtrykt mistillid til Bios-direktør Morten Hansen og bedt formanden for det præhospitale udvalg tage det op med Bios' hollandske direktion

Det sker, efter det tirsdag kom frem, a

Uroen om den hollandske ambulanceoperatør Bios og utilfredsheden med selskabets danske direktør, Morten Hansen, fortsætter i Region Syddanmark.

Senest har fem partier i regionsrådet udtrykt mistillid til Morten Hansen og bedt formanden for regionens præhospitale udvalg, Thyge Nielsen (V), om at kontakte selskabets hollandske direktion.

- De opfordrer mig til at tage en dialog med Bios' danske og hollandske ledelse om, at man har mistet tilliden. Og jeg har sagt, at selvfølgelig gør jeg det, siger Thyge Nielsen til Ritzau.

Mistilliden er opstået, efter TV2 Fyn tirsdag kunne fortælle, at Morten Hansens hustru, Mette Ekeroth, tilbage i august fiskede oplysninger om valgkampspenge til SF-politikeren Karsten Hønge.

Da debatten om Bios' overtagelse af ambulancedriften i Region Syddanmark i sommer var på sit højeste, kom det frem, at folketingspolitikeren, som er en af Bios' største kritikere, havde fået støtte fra Reddernes Landsklub, der på det tidspunkt hovedsageligt bestod af Falck-reddere.

I tirsdags kom det så frem, at det var Bios-direktørens ægtefælle, der havde fremskaffet oplysningerne om støtten under dække af at være en almindelig borger med stor interesse for politik.

Og det var langtfra i orden, lyder det nu fra flere politiske fløje i regionen.

Grænseoverskridende

Sagen har, siden den kom frem, været udsat skarp kritik fra flere regionsrådsmedlemmer.

- Det her er så langt over mine grænser for, hvad man som regionens samarbejdspartner kan tillade sig, og jeg synes, det er helt ude i hampen, at man overhovedet kan finde på det, lyder det fra det konservative regionrådsmedlem Lasse Krull, som er blandt dem, der nu har udtrykt sin mistillid til Bios-direktøren.

Han bakkes op af Poul-Erik Svendsen (S), der er næstformand i Region Syddanmark.

- Det er ualmindelig dårlig stil. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Og det er ikke befordrende for tilliden til et firma, som vi skal samarbejde med, at personer helt tæt på den øverste ledelse opfører sig manipulerende og laver numre, som bevæger sig på kanten af det løgnagtige, siger han.

Lose: Ikke vores anliggende

Heller ikke regionsrådsformand Stephanie Lose (V) er begrejsret for sagen.

- Det er bestemt ikke nogle særlig hensigtsmæssige metoder at bruge, og jeg forventer da, at folk, vi samarbejder med, opfører sig ordentligt. Det synes jeg også, vi fra regionrådets side skal gøre, og derfor synes jeg også, det er fair, at vi forventer det samme af vores samarbejdspartnere, siger hun.

Hun understreger dog, at det er Bios' sag at vurdere, hvem der skal sidde på direktørposten i firmaet, og at det ikke er op til regionen at tage stilling til, hvilke konsekvenser sagen eventuelt skal få.

- Det her er et Bios-anliggende. Jeg har haft en snak med udvalgsformand Thyge Nielsen og bedt ham gøre vores holdninger klare over for Morten Hansen, men derudover mener jeg ikke, det er noget, vi hverken kan eller skal gøre noget ved, siger hun.

Fyens Stiftstidende har forsøgt at kontakte både Morten Hansen og Mette Ekeroth for at få en kommentar til sagen, men ingen af dem har svaret på avisens henvendelser.

I et interview med TV2 Fyn i aftes fortalte Bios-direktøren dog, at han har været i kontakt med både Thyge Nielsen (V), formand for regionens præhospitale udvalg i Region Syddanmark, og med bestyrelsen i det hollandske selskab Bios. Derudover sagde han, at regionsfolkenes seneste udmeldinger havde gjort indtryk.

- Jeg kommer ikke til at kommentere den konkrete sag, men alle udmeldinger, som kommer fra regionsrådet - både dem, der vedrører selskabet og dem, der vedrører min person - gør selvfølgelig et stort indtryk på mig, og jeg glæder mig til at drøfte sagen med dem, sagde han.

Karsten Hønge har givet avisen indsigt i mailkorrespondancen med Mette Ekeroth. Du kan læse den herunder. Redaktionen har fjernet mailadresserne.

  • Enstrøm_Louise_(2015)_019

    Af:

Mere om emnet

Se alle
22
Bios-direktør: Indkaldt til møde med Region Syddanmark

Bios-direktør: Indkaldt til møde med Region Syddanmark

68
Bios-tillidsmand: - Vi bliver udspioneret

Bios-tillidsmand: - Vi bliver udspioneret

17
Vil i dialog med Bios: Regionspolitikere har ikke tillid til direktør

Vil i dialog med Bios: Regionspolitikere har ikke tillid til direktør