Politikere åbner til privatlivet

Malou Aamund er en af de politikere, der både er på Facebook og Twitter.
Foto: ESKESTAD MIK/POLFOTO

Politikere åbner til privatlivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medieeksperter kritiserer politikere for at være for åbenmundede på internettet

Offentligheden inviteres i stigende grad indenfor i privaten, når politikerne bruger sociale internetmedier som Facebook og Twitter. Det får medieeksperter til at løfte en advarende finger. Med sætninger som "køber ind til min datters konfirmation" og "forbereder min datters fem års fødselsdag", giver politikerne selv grønt lys for, at medierne i højere grad snager i deres privatliv, lyder advarslen.

- Det er en spiral, som er svær at styre. Mens det før i tiden var de kulørte blade, som var alene om at fange de kendte i private sammenhænge og situationer, er det monopol brudt med alle de nye sociale medier, siger Jens Hoff, professor i digitale medier og demokrati fra Københavns Universitet.

Han tvivler på, at de danske politikere er fuldt ud opmærksomme på, hvad brugen af de sociale medier kan føre til, og hvordan man bruger dem med omtanke.

Medierådgiver Kresten Schultz-Jørgensen fra Kommunikationsbureauet Lead Agency er fuldstændig enig.

- Det bliver svært at sige nej, når kulørte medier står og banker på for at skrive om ens familie, når man selv har åbnet døren. De her medier er så nye, at nogle helt enkle adfærdsregler ikke er gået op for folk. De opfatter det som en lidt omkostningsfri måde at "flirte" med vælgerne på, siger han og kritiserer, at politikerne ofte bruger deres profil til at fortælle private ting, som de aldrig kunne drømme om at fortælle vildt fremmede mennesker, hvis de stod foran dem.

Venstrepolitikeren Malou Aamund er en af de politikere, der både er på Facebook og Twitter. Sidstnævnte er et nyt bekendtskab efter at hendes teenage-datter for nylig introducerede hende for fænomenet, så hun er stadig i den "eksperimenterede fase". Hun har dog ikke noget i mod at være privat, og fortælle at hun forbereder sin datters fødselsdag eller får besøg af sin mor:

- Selvfølgelig skal jeg tænke over det - jeg skriver jo heller ikke sådan noget som "øv, endnu en inkassoskrivelse", vel? Men jeg synes omvendt også, at mange politikere er meget selvhøjtidelige på de netsteder, og det kan være ret ulideligt at høre på. Men det er helt sikkert en balance, og den balance er jeg først lige ved at finde, siger hun.

Politikere åbner til privatlivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce