Politikere: Sommerhusregler er i orden

Arkiv - Når vinterhalvåret begynder 1. oktober, er det ikke længere lovligt at bo fast i sit sommerhus. Billedet er fra er sommerhusområde i Karsemose Sand ved Frederiksværk.
Foto: Jens Panduro/POLFOTO

Politikere: Sommerhusregler er i orden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om danskerne nemt kan bo ulovligt i deres sommerhus om vinteren, mener politikerne ikke, at kommunerne skal stramme op og øge tilsynet.

Det er nemt for danskerne at tilbringe vinteren ulovligt i deres sommerhus uden at blive opdaget.

I vinterhalvåret tjekker kommunerne folkeregistret og sender påbud ud til de, der ikke bor lovligt, men ingen finkæmmer grusstierne. Alligevel afviser flere politikere, at kommunerne bør stramme op.

- Folk skal selvfølgelig gøres opmærksomme, hvis det er direkte ulovligt, men jeg synes ikke, at det er dér, vi skal sætte flest ressourcer ind, siger kommunalordfører Rasmus Prehn (S).

SF og Dansk Folkeparti bakker Socialdemokraterne op. Lovgivningen er tilstrækkelig, og skal der gøres yderligere, vil man måske krænke privatlivets fred.

- Det er spørgsmålet om, hvornår det er dyneløfteri, og hvornår det ikke er, siger SFs kommunalordfører, Flemming Bonnesen.

Kommunernes Landsforening er enig.

- Vi er ude i en gråzone i forhold til dem, der bor ulovligt, for det vil kræve, at kommunen hyrer en privatdetektiv eller kigger i skraldespande og ind ad vinduer og på den måde træder ind over privatsfæren, siger Marie Louise Madsen, konsulent i KL.

Politikere: Sommerhusregler er i orden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce