Politikere: Regeringen skal tilføre midler til sundhedsvæsenet

Både regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og regionens 1. næstformand Poul Erik Svendsen (S) mener, at der er behov for at få tilført penge fra regeringen for at dække de ekstra udgifter til dyr sygehusmedicin. Arkivfoto: Mette Mørk

Politikere: Regeringen skal tilføre midler til sundhedsvæsenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyr medicin til sygehusene sætter sundhedsvæsenet under pres, og derfor skal regeringen tilføre ekstra midler, når priserne på medicin stiger. Det mener spidskandidaterne i både S og V i Region Syddanmark.

Det er vigtigt at sikre, at patienter i fremtiden kan få den nødvendige behandling på sygehusene, der er under økonomisk pres af de stigende priser på medicin. Derfor må den til enhver tid siddende regering prioritere sundhedsvæsenet.

Det mener både Region Syddanmarks regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og 1. næstformand Poul Erik Svendsen (S).

- Det er klart, at en prisstigning på omkring 200 millioner kroner alene i år i Region Syddanmark presser økonomien i sundhedsvæsenet. Der skal være rum til at tilføre sundhedsvæsenet ekstra midler, men jeg synes ikke, at man så skal hæve skatten med den procent, det kræver hvert år, siger Stephanie Lose.

Hun mener, at både ny og gammel dyr medicin er en vigtig del af det, sundhedsvæsenet kan tilbyde, og derfor må regeringen træde til med økonomisk hjælp, når priserne stiger. Den holdning deler Poul Erik Svendsen.

- Presser man en citron, er der til sidst ikke mere. Man må finde flere penge frem, det er sådan set det, der er min holdning, siger han.

Lose: Man prioriterer allerede

Men det er også kun så langt, enigheden rækker. For mens Poul Erik Svendsen kalder det et paradigmeskift, at man nu siger nej til medicin på grund af prisen, siger Stephanie Lose, at man i sundhedvæsenet allerede prioriterer i det skjulte.

- Vi har selv i regionsrådet prioriteret mellem medicin og akutbiler eller medicin og medarbejdere på sygehusene, så jeg ser det som et udtryk for, at prioriteringen er blevet mere synlig, siger hun.

Poul Erik Svendsen synes, at det er godt Medicinrådet sætter fokus på virkeligheden på sygehusene, men mener ikke, at man skal nægte patienter medicin på grund af prisen.

- Jeg synes, at hvis noget gavner, bør det være noget, vi giver i Danmark. Det er sådan, det skal være. Men det er en udfordring for Danmark, at medicinalfirmaerne tager de priser, de tager. Medicinudgifterne er steget voldsomt i det indeværende år, og jeg har svært ved at se, hvordan det skal kunne lade sig gøre at finansiere stigende medicinpriser med færre ansatte.

Politikere: Regeringen skal tilføre midler til sundhedsvæsenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce