Politiinspektør: Vi har styr på gående flygtninge


Politiinspektør: Vi har styr på gående flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stor gruppe flygtninge er begyndt at gå fra Rødby mod Sverige. - Vi har styr på det, siger politiinspektør.

En stor gruppe flygtninge og migranter, der søndag aften ankom til Rødby på Lolland, er mandag begyndt at gå mod nord - angiveligt med et ønske om at søge asyl i Sverige.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har dog ikke tænkt sig at slippe de mange udlændinge af syne, fastslår politiinspektør Kim Kliver.

- De har en opfattelse af, at de gerne selv vil bestemme, hvor de vil hen, men det får vi styr på. De skal tilbage til den sagsbehandling, som vi er i færd med, siger politiinspektøren til Ritzau.

Han fortæller, at politiet følges med gruppen, men at man på nuværende tidspunkt ikke har tænkt sig at bruge magt for at stoppe de gående flygtninge.

- Det er en løbende proces. Vi er ved dem, for selvfølgelig har politiet styr på tingene. Vi håndterer det med dialogen, som er vores vigtigste virkemiddel, siger Kim Kliver.

Umiddelbart ser det dog ikke ud til, at betjentene har held til at overtale migranterne til at vende om. Således har man omkring klokken 13 valgt at spærre Sydmotorvejen på visse strækninger.

- Vi spærrer dele af motorvejen i perioder, hvor der er behov for det, siger Kim Kliver til Folketidende.

Selv om 166 af de 230 flygtninge, der ankom med færgen til Rødby søndag aften, ikke har søgt om asyl og gerne vil videre til især Sverige, kan dansk politi i henhold til Dublin-forordningen ikke bare lade dem tage videre.

Mandag formiddag er der ankommet endnu en flok flygtninge til Rødby, men politiet kan endnu ikke oplyse, hvor mange det drejer sig om.

- Der er kommet én færge på nuværende tidspunkt med et antal flygtninge og asylansøgere om bord, og dem håndterer vi, som vi gjorde i går, siger Kim Kliver.

Politiinspektør: Vi har styr på gående flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce