Politiets hverdag: Dumme svin, jeg nakker dig!

Foto: Michael Bager

Politiets hverdag: Dumme svin, jeg nakker dig!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye tal viser, at politibetjente topper listen, når det kommer til at blive udsat for vold og trusler på jobbet. Det billede kan de fynske betjente sagtens genkende fra hverdagen.

Dumme svin, jeg ved, hvor du bor. Jeg nakker dig. Jeg slår dig ihjel, din so. Der er mange eksempler på trusler, som fynske betjente hører, når de er på arbejde. Ifølge Steffen Daugaard, som er tillidsrepræsentant hos Fyns Politi, sker det flere gange om ugen, at betjente bliver truet.

- Det er blevet helt normalt at fyre en trussel af, fortæller han.

Men det er ikke det eneste. Mange betjente oplever nemlig også, at de bliver udsat for vold i arbejdstiden.

- I det øjeblik man rører en betjent, for eksempel skubber, slår og spytter, så er det vold. Det er også sket, at en kollega er blevet påkørt. Det har vi haft et par gange, siger Steffen Daugaard.

Han fortæller, at politiet slår hårdt ned på både vold og trusler. Det betyder, hvis man truer en betjent, vil man få en bøde, mens voldelig adfærd over for politiet vil føre til en anholdelse.

Det er et problem, at folk blander sig

Vold og trusler er dog ikke det eneste problem, de fynske betjente har. Et andet stort problem er nemlig, at folk gerne vil blande sig, også selv om det ikke har noget med dem selv at gøre.

- Det er måske i virkeligheden noget af det værste, at folk gerne lige vil give deres besyv med, og de i øvrigt også er klogere end dem, der er ved at lave noget. Men typisk ved de overhovedet ikke, hvad det drejer sig om, men de vil lige blande sig, fortæller han.

Betjentene bliver undervist i at håndtere situationer, hvor folk er voldelige, truer dem eller blander sig i konflikter. På politiskolen har de selvforsvar og psykologi, og når de er færdiguddannet, er der også undervisning i selvforsvar i de enkelte kredse.

Steffen Daugaard fortæller, at erfaring også hjælper betjentene meget, når problemerne opstår.

- Vold og trusler er noget, vi har meget fokus på. Man kan sige, at vi har vænnet os til det, men det er bestemt ikke i orden. Det er grænseoverskridende, at et menneske råber et andet menneske i hovedet "jeg slår dig ihjel, din so." Det er jo ikke i orden. Det kan godt være, at man er fuld, men det er ikke en undskylding.

Politiets hverdag: Dumme svin, jeg nakker dig!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce