Politiet vil stadig være til stede i kystbyer


Politiet vil stadig være til stede i kystbyer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fællestillidsmand hos Fyns Politi er enig med politidirektør: Flytning af betjente får ingen betydning for borgerne.

Flytning af 20 betjente fra kystbyerne Assens, Middelfart og Nyborg får ingen betydning, når borgerne skal have fat i ordensmagten.

Det fastslår formanden for Fyns Politiforening, Steffen Daugaard, og dermed er han enig med politidirektør Poul Løhde i forbindelse med en sammenlægning af vagtholdene på Fyn.

- Jeg er nødt til at tro på, at dét, ledelsen lover, holder de også. Det her får ikke nogen betydning for borgerne, siger Steffen Daugaard.

Alene i Middelfart skal en tredjedel af betjentene flyttes til Odense. Det betyder, at de fra den 1. september får tjenestested i Odense og selv skal sørge for den længere transport.

- Det har selvfølgelig omkostninger for dem, der skal flyttes, og det koster dem penge at komme til Odense, men der vil alligevel blive taget alle hensyn til dem, siger Steffen Daugaard.

Rolige borgmestre

Borgmestrene i de tre kystbyer er ikke bange for den nye ordning, og Steffen Daugaard frygter heller ikke, at byerne vil være uden politipatruljer.

- Der skal stadig køre patruljer i lokalområder, og det burde ikke give nogle ændringer for borgerne i negativ retning, mener fællestillidsmanden.

Godt nok har de nuværende betjente et kendskab til lokale forhold de steder, hvor de i dag arbejder, og det kan risikere at forsvinde i den nye struktur.

Nye folk, nye måder

- Men det kan også blive en forbedring, fordi nye folk ser på det på nye måder, siger Steffen Daugaard.

I alt skal 20 betjente flyttes fra de tre lokalstationer for at forbedre patruljeplanlægningen på hele øen.

Det er blandt andet en konsekvens af politikredsreformen, hvor de fem fynske politikredse Odense, Assens, Middelfart, Svendborg og Nyborg blev slået sammen til én kreds under navnet Fyns Politi.

Politidirektør Poul Løhde slog allerede i gårsdagens avis fast, at der ikke ændres i beredskabet på Fyn, men kun i hvordan arbejdet skal koordineres.

- De arbejder for Fyns Politi, og hvis jeg har brug for at flytte arbejdskraften, så gør jeg det, sagde Poul Løhde i går.

Politiet vil stadig være til stede i kystbyer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce