Politiet svigter voldsramte kvinder


Politiet svigter voldsramte kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsramte kvinder lades i stikken, fordi politiet aldrig har benyttet lovens muligheder for at smide voldelige ægtemænd på gaden, mener landets krisecentre.

De seneste fem års husspektakler i Danmark har alle haft én ting til fælles: Politiet har aldrig taget initiativ til, at den voldelige ægtemand efterfølgende blev smidt på gaden.

Dermed svigter politet de voldsramte kvinder, mener landets krisecentre.

- Bortvisningsloven fungerer ikke, og den vil have svært ved nogensinde at komme til det, hvis det altid er kvinden, der skal bede om bortvisningen, siger sekretariatsleder i Landsorganisationen for Kvindekrisecentre (LOKK), Lene Johannesson.

En ny rapport fra Justitsministeriets Forskningsenhed viser, at bortvisningsloven fra 2004 bruges forsvindende lidt.

Ifølge rapporten blev der kun rejst 60 sager om bortvisning i 2007 og 2008 ud af over 1900 potentielle sager.

Og ligesom i alle de foregående år var det ikke en eneste gang politiet, der tog initiativ til bortvisningen. I stedet overlod ordensmagten det altså til voldsofferet selv, at rejse sagen.

- Nogle kvinder ville utvivlsomt have glæde af, hvis det var politiet, der trådte i karakter og bortviste manden. De føler sig truede nok i forvejen, siger Lene Johannesson.

Loven giver mulighed for at bortvise den voldelige ægtefælle i op til fire uger ad gangen, hvis der er risiko for gentagen vold.

Ifølge justitsministeriets rapport betegner politiet selv bortvisningsloven som "et godt redskab" i kampen mod samlivsvold.

Og ordensmagten begrunder den yderst sparsomme brug af loven med, at mange ofre alligevel selv tager deres voldelige ægtefælle tilbage, når episoden er kommet lidt på afstand.

Men også "arbejdsbyrden" i forbindelse med at oprette bortvisningssager nævnes i rapporten som grund til det lave antal sager.

Politiet svigter voldsramte kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce