Politiet spørger unge på Fyn: Føler du dig tryg?

Hvilke situationer skaber utryghed i nattelivet - og hvordan kan trygheden for både yngre og ældre øges? Fyns Politi og de 10 fynske kommuner håber at få svar på de spørgsmål ved hjælp af et spørgeskema, som er sendt ud til 25.000 studerende på fynske uddannelsesinstitutioner. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Politiet spørger unge på Fyn: Føler du dig tryg?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25.000 unge fynboer skal hjælpe kommunerne og politiet med at skabe større tryghed i nattelivet.

25.000 studerende på 48 uddannelsesinstitutioner på Fyn skal besvare et spørgeskema om deres oplevelser i nattelivet. Svarene skal give et aktuelt billede af, hvad der skaber utryghed i nattelivet. På den måde håber Fyns Politi at blive i stand til at skabe større tryghed.

- Det skal være sådan, at man trygt kan tage en tur i byen og have det sjovt, og heldigvis er det i langt de fleste tilfælde sådan. Jeg ser frem til at få et mere klart billede af, hvordan de unge kan opleve mest mulig tryghed, når de går i byen.

- Jeg håber også, at undersøgelsen vil give os nogle gode bud på, hvor vi kan sættes ind for at gøre nattelivet så trygt som overhovedet muligt, siger Johannes Lundsfryd, borgmester i Middelfart Kommune.

Kommunen arbejder sammen med de øvre ni fynske kommuner, SSP og politiet om undersøgelsen - og tal fra 2017 antyder, at der er plads til forbedring i nattelivet. Knap en femtedel af anmeldelser om vold havde sidste år forbindelse til nattelivet, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Jeg kan kun opfordre alle de unge, der har fået spørgeskemaet, til at bruge de få minutter, det tager at svare på det. Deres viden er vigtig. Vi har brug for den, hvis vi skal sikre en høj grad af tryghed for alle i nattelivet

- Med de unges svar og vores viden om kriminalitetsbilledet i nattelivet får vi langt bedre indsigt i, hvad der kan skabe utryghed, og dermed bliver vi bedre i stand til at sætte ind der, hvor problemerne er, siger politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi.

I spørgeskemaet, som er anonymt, bliver deltagerne blandt andet spurgt om deres gå i byen-vaner, om de har været udsat for kriminalitet det seneste år, og hvad de mener, politiet og deres kommune kan gøre for at øge trygheden i nattelivet.

Analytikere hos Fyns Politi vil i løbet af efteråret bearbejde svarene, og resultaterne af undersøgelsen ventes klar sidst på året.

Har du et godt forslag til, hvordan det bliver mere trygt at færdes i nattelivet? Skriv dit forslag i en kommentar til artiklen.

Politiet spørger unge på Fyn: Føler du dig tryg?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce