Politiet sigter læge fra dokumentar om Carina

Carina Melchior fotograferet d. 26. oktober sidste år.
Foto: Ole Frederiksen/POLFOTO/arkiv

Politiet sigter læge fra dokumentar om Carina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En læge fra Århus Kommunehospital er nu sigtet af politiet i sag om dokumentar om den 19-årige Carina.

Østjyllands Politi sigter en læge fra dokumentarfilmen "Pigen der ikke ville dø" for at have tilsidesat sine pligter efter autorisationsloven, skriver DR Nyheder.

Lægerne vurderede, at den 19-årige pige ikke ville overleve en trafikulykke, og de fik derfor forældrene til for rullende kameraer at skrive under på, at pigens organer måtte bruges til donation. Få dage senere vågnede den 19-årige Carina Melchior af sig selv.

- Den ansvarlige læge sigtes efter autorisationslovens paragraf 75, der handler om tilsidesættelse af pligter, siger advokaturchef ved Østjyllands Politi Morten Holm til DR Nyheder.

Det var i oktober 2011, at Carina Melchior kom ud for en bilulykke. Carina bor i dag på et rehabiliteringscenter og lever næsten, som hun gjorde før ulykken og blødningen i hjernen.

Århus Kommunehospital har fået skarp kritik for behandlingen af Carina Melchior fra overlæge i Neurokirurgi ved Rigshospitalet, Vagn Eskesen.

Lægernes behandling var "ikke i overensstemmelse med erfaren specialiststandard", skrev han i en rapport til Patientforsikringen i maj.

Det er dog op til Patientombuddet at komme med en dom over, hvorvidt lægerne har begået fejl. Her har man bedt Retslægerådet om at vurdere sagen, men de fleste eksperter i Danmark mener selv, at de er inhabile i sagen.

Derfor skal nordiske eksperter se på Carinas sag, og imens venter både Patientombuddet og Østjyllands Politi på Retslægerådet.

- Vi har naturligvis et grundlag for at sigte lægen, men vi mangler yderligere lægelige oplysninger og vurderinger for at vurdere, om der er grundlag for tiltale.

- Med sigtelsen afbryder vi forældelsen, og nu kan vi afvente Retslægerådets rapport, siger advokaturchefen.

Rapporten ventes ifølge DR at være klar om tre til fire uger.

Østjyllands Politi vil ikke oplyse til Ritzau, hvordan lægen forholder sig til sigtelsen, og hvilket "grundlag" sigtelsen bygger på.

Politiet sigter læge fra dokumentar om Carina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce