Politiet overvejer brug af peberspray


Politiet overvejer brug af peberspray

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En tysk narkoman døde, kort tid efter politiet havde sprayet peberspray i hovedet på ham. Dansk politi er opmærksomme på sagen.

Tre tyske sager om brug af peberspray har haft dødelig udgang for påvirkede personer, skriver den tyske avis Der Spiegel. Senest døde en tysk narkoman i oktober i den tyske by Laucha, kort tid efter politiet havde sprayet peberspray i hovedet på ham.

I Danmark følger politiet og Sundhedsstyrelsen de tyske sager tæt for at se, om dødsfaldene kan få konsekvenser herhjemme.

- Det vil naturligvis gå ind i den samlede vurdering af, hvilke risici der kan være ved at anvendelse af peberspray, siger afdelingslæge ved Center for Forebyggelse, Lis Keiding til DR Nyheder.

Vicepolitiinspektør ved Rigspolitiet, Michael Engell Olsen, er også opmærksom på sagen, men mener dog ikke, at peberspray er decideret farlig.

- Det er et magtmiddel, som vi har brugt omkring 1500 gange i 2008, og vi har ikke nogen episoder eller tilfælde, hvor folk er kommet alvorligt til skade, siger han

Dansk politi har haft peberspray som våbensiden siden 2008. Pebersprayen forårsager akut øjenkrampe med deraf følgende midlertidig blindhed, som varer i omkring 30-45 minutter.

Virkningen indtræffer øjeblikkeligt, selv hvis den pågældende har lukket øjnene. Foruden akut øjenkrampe giver peberspray svien i huden, irritation af slimhinderne og hoste. Den pågældende, der rammes, bliver desorienteret.

Politiet overvejer brug af peberspray

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce