Politiet mistænker to for fup med børnefond


Politiet mistænker to for fup med børnefond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mand og en kvinde er på anklagebænken for at bruge penge indsamlet til nødlidende børn på sig selv.

Støtte til syge børn eller børn ramt af fattigdom og dårlige sociale forhold er normalt noget, der appellerer til danskernes medfølelse og får dem til at finde tegnebogen frem og give et bidrag.

Det mener politiet, at to mennesker har udnyttet for egen vindings skyld.

Torsdag er en kvinde og en mand på anklagebænken i Københavns Byret, hvor de er tiltalt for bedrageri af særlig grov beskaffenhed med indsamling af penge til foreningen Danmarks Børnefond, som kvinden havde oprettet.

Anklageren mener, at parret fik indsamlet 877.000 kroner, som det selv tilegnede sig eller agtede at tilegne sig i stedet for at bruge pengene på fondens gode formål, som var at hjælpe børn i Danmark og i udlandet og "støtte op om akutte kriser rundt om i verden".

Af anklageskriftet mod de to bedrageritiltalte fremgår det, at kvinden og manden som henholdsvis direktør og daglig leder i et anpartsselskab ansatte otte personer til på vegne af fonden at ringe rundt til 495 virksomheder.

Under foregivende af at pengene ville blive brugt til at støtte nødlidende, sygdomsramte og socialt udsatte børn og deres familier, formåede de fra december 2010 til marts 2011 at få en række bidragydere til at betale penge ind på fondens konto.

I perioden donerede fonden alene 10.000 kroner til et børnehus, mens direktøren og den daglige leder efter anklagerens mening tilegnede sig godt 550.000 kroner og havde planer om at tilegne sig yderligere godt 300.000 kroner fra fondens konto.

Anklagemyndigheden mener også, at de to har snydt Skat for godt 100.000 kroner.

De to tiltalte har ifølge anklager Michael Bo Hansen ikke erkendt, at der er tale om fup. De argumenterer med, at de blot ikke har nået at betale penge ud til gode formål.

Sagen i byretten fortsætter måneden ud, og der ventes dom i begyndelsen af maj. Finder retten de to tiltalte skyldige, risikerer de en fængselsstraf og en bøde oveni.

Politiet mistænker to for fup med børnefond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce