Politiet mangler kontorhjælp


Politiet mangler kontorhjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betjentene flytter for meget papir, mener S og SF

Flere af forligspartierne bag politireformen mener at betjentene bruger alt for meget tid på papirarbejde.

Ansæt flere HK'ere lyder forslaget.

- HK i politiet har regnet ud, at man fra i morgen kunne ansætte 200 HK'ere, og dermed sende 200 betjente ud på gaden, siger retsordfører Karen Hækkerup (S).

Hun betegner forslaget, der vil koste omkring 50 millioner kroner, som en nødvendig saltvandsindsprøjtning til politireformen.

- En stor del af HK'ernes arbejde - for eksempel med at udstede pas - er lagt ud til kommunerne. Men samtidig er kontorpersonalet fulgt med.

- Og derfor sidder mange betjente i dag og udfylder blanketter og samler sager. Altså arbejde som tidligere blev udført af HK-ansatte, siger Karen Hækkerup.

Og det synspunkt får tilslutning af Karina Lorentzen (SF).

Allerede i april kritiserede hun regeringen for ikke at tage politiets problemer alvorligt.

- Der tegner sig efterhånden et mønster, og det handler om manglende ressourcer. Vi bliver i forligskredsen nødt til at tage stilling til, hvad vi kan gøre, siger hun.

Ifølge justitsminister Lene Espersen er det allerede nu muligt for politiet at bestemme, om der skal bruges penge på HK'ere, politibiler eller betjente.

- Jeg er helt enig med de betjente, som ikke synes, det er sjovt at flytte papirer. De er uddannet til at lave politiarbejde, så det kan jeg sagtens forstå, siger ministeren, der ikke er afvisende over for forslaget. Men først skal pengene findes.

- Vi vil gerne se på gode forslag, hvis politikerne kan finde pengene. Og hvis de mener det alvorligt, så ser jeg gerne, at de møder op til forhandlingerne i efteråret, siger hun.

Politiet mangler kontorhjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce