Henrik Petersen, som for nylig forhindrede en beruset mand i Svendborg i at køre bil uden at få hjælp fra Fyns Politi, har nu fået svar på sin klage.

Fyns Politi havde ikke tid til at hjælpe en borger, som holdt en fuld mand fra at køre bil i Svendborg, men til gengæld havde betjentene tid til at levere spritbilistens bilnøgle på hans bopæl.

Det fremgår af det høringssvar, Henrik Petersen fra Lejre har fået oven på en episode midt i juli på Torvet i Svendborg. Han var på Sydfyn sammen med sin kæreste til et ridestævne, og under en frokost på Restaurant Torvet så han to meget berusede mænd, som satte sig ind i en Peugeot 406 for at ville køre fra stedet.

Henrik Petersen løb efter bilen og fik den standset, fordi føreren efter hans opfattelse var alt for beruset til at køre bil. Et forsøg på at tage nøglen ud af tændingslåsen lykkedes ikke.

Til gengæld fik Henrik Petersen overbevist den berusede fører om at udlevere bilnøglen, samtidig med at han havde kontakt til politiet i sin mobiltelefon. Politiet havde bare ikke tid til at komme, fordi man var optaget af en mulig spøgelsesbilist på motorvejen. I stedet blev Henrik Petersen bedt om at aflevere bilnøglen i cafeen på Torvet, og imens var de to berusede mænd taget fra stedet i en taxa.

Vagtchefen lovede ham en senere status og redegørelse, men efter fem kvarter opgav Henrik Petersen. Først mange timer senere, efter at han var kommet hjem til Lejre på Sjælland, blev han ringet op. 

Det gjorde ham vred, og han har klaget over Fyns Politis manglende lovede tilbagemelding.

- Fin service af politiet

Nu mange uger senere har han fået svar fra Fyns Politi.

I svaret kan man læse, at en patrulje klokken 21.10 den pågældende søndag aften havde afhentet bilnøglen på cafeen og leveret den til bilens ejer på den pågældendes bopæl.

- Det er sørme en fin service af politiet. De havde ikke tid til at komme mig til undsætning, da jeg ringede efter dem, men de kan godt få tid til at levere bilnøglen til den mand, jeg nogle timer forinden havde set været meget beruset og ville til at køre spirituskørsel, siger Henrik Petersen.

Det fremgår ikke af den skriftlige redegørelse fra Fyns Politi, men telefonisk har Henrik Petersen fået at vide, at manden stadig var beruset, da politiet leverede bilnøglen til ham.

I redegørelsen fremgår det dog, at den berusede mand har fået skældud.

"Det bemærkes, at det af politiets dispositionsrapport fremgår, at ejeren i den anledning blev kraftigt formanet af politiet", står der.

- Upassende og talentløst

Henrik Petersen har haft mulighed for at komme med kommentarer til redegørelsen, og det har han gjort.

- Jeg finder det upassende og talentløst, at man afleverer nøglerne til ejeren fem timer efter episoden, selv om man konstaterer, at han ifølge politiets oplysninger stadig er spirituspåvirket, mener Henrik Petersen.

Egentligt var hans hensigt bare at få stoppet en beruset mand i at køre spirituskørsel med risiko for, at andre mennesker kunne komme til skade.

- Jeg må bare lægge sagen på hylden, og så var manden heldig, siger Henrik Petersen.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør