Politiet i sneglefart i aktivistsag


Politiet i sneglefart i aktivistsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterforskerne i Københavns Politi ignorerede adskillige tilbud om oplysninger i mange dage, siger de løsladtes forsvarer.

Trods gentagne tilbud om oplysninger fra Greenpeace, reagerede Københavns Politi alt for sent. Det siger de fire løsladte aktivisters forsvarer, advokat Jakob Arrevad.

- Politiet fik tilbud om oplysninger den 21., 22., 23. og 28. december, men først tirsdag kom der en reaktion, siger advokaten.

De fire blev varetægtsfængslet i retsmøder den 18. og den 19. december. Politiet krævede fængsling med henvisning til politiets efterforskning, og fordi der var ukendte medgerningsmænd på fri fod, men advokat Jakob Arrevad har ikke set resultater af nogen efterforskningsmæssig indsats - først tirsdag skete der noget.

- De blev afhørt tirsdag i 20 minutter, og det er mig bekendt det første politiskridt siden fængslingen. Jeg aner ikke, om man har foretaget sig noget som helst i den mellemliggende periode, eller om det hele har været julegran og nytårsraketter på Politigården, siger advokaten.

Tirsdag bad Københavns Politi så endelig ifølge advokaten om oplysninger - man ønskede at få navnene på de øvrige involverede. Greenpeace lagde oplysningerne på bordet onsdag eftermiddag, og kort efter reagerede politiet ved at sætte de fire på fri fod.

Sigtelserne drejer sig om dokumentfalsk, fordi der blev benyttet falske nummerplader på de lejede limousiner. Og om ulovlig indtrængen og at udgive sig for at være en offentlig myndighed.

Politiet i sneglefart i aktivistsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce