Politiet frygter hævn efter skuddrab

En 19-årig mand blev sent torsdag aften dræbt i en byge af skud på åben gade i Tingbjerg i Brønshøj ved København. Den 19-årige sad ifølge politiet i København i selskab med andre på et lille torv over for pizzeriaet Gonzales på adressen Ruten 6F i Brønshøj, da der pludselig åbnes ild mod gruppen.
Foto: Polfoto

Politiet frygter hævn efter skuddrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet har indført visitationszoner for at forhindre hævnaktioner efter skuddrab. En ung rocker med tilknytning til Hells Angels er sigtet

Politiet forsøger at forhindre nye skyderier eller andre voldsomme reaktioner efter drabet på en 19-årig mand, der sent torsdag aften blev offer for en byge af skud fra flere våben i Tingbjerg. En ung rocker med forbindelse til Hells Angels er anholdt og sigtet for drabet.

- Vi har skærpet tilsyn og øget fokus på forskellige grupperinger. Vi gør, hvad vi kan for at fratage dem muligheden for at gøre noget, siger ordenspolitiets vagtleder i København fredag aften.

På grund af frygten for hævnaktioner har politidirektør Hanne Bech Hansen indført visitationszoner i Tingbjerg, på Frederikssundsvej og den indre by. Her kan alle og enhver risikere at blive visiteret for våben.

Mindst 25 skud

Politiet mener, at personer fra rockergruppen AK 81 udførte angrebet klokken 23.30, da der på Ruten blev affyret mindst 25 skud mod en gruppe personer.

Heriblandt var den 19-årige Osman Nuri Dogan. Åbenbart vidste han, at han var i fare. I bukselinningen havde han en skarpladt pistol, og desuden var han iført en såkaldt stikvest, som kan beskytte mod knivangreb. Men vesten kunne ikke stoppe et projektil, der ramte ham i brystet. Skuddene blev afgivet fra håndvåben og fra rifler.

En stor gruppe betjente blev sat ind i efterforskningen, og det førte i går til anholdelsen af 22-årig mand fra AK 81, der er en underafdeling af Hells Angels. Han sigtes for meddelagtighed i drabet.

Han og fire andre var kørt væk i en Audi fra Hells Angels' klubhus på Svanevej, da ordensmagten dukkede op for at lede efter våben, som blev brugt ved forbrydelsen. Under ransagningen blev 22 mænd, der var til stede i klubhuset, tilbageholdt. Og på Amager blev den 22-årige og fire andre stoppet og anholdt, oplyser lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Ove Dahl.

Engle-loyale

Tilsyneladende var skyderiet hævn for et slagsmål tidligere på ugen mellem unge fra Tingbjerg og rockerne.

AK 81 består af unge mænd, der ikke selv ejer en Harley Davidson motorcykel, men som har stor loyalitet over for Hells Angels. AK står for "Altid Klar", mens 81 henviser til placeringen af H og A i alfabetet.

Ved flere lejligheder har grupperingen optrådt synligt i gadebilledet - for eksempel i forbindelse med retsmøder om Hells Angels-medlemmet Jønke Nielsen, der er varetægtsfængslet for farlig vold.

Rystede over drabet

I dag skal det i et retsmøde i Dommervagten afgøres, om politiets materiale mod den 22-årige er så stærkt, at den anholdte kan varetægtsfængsles.

- Vi har flere indicier imod ham, siger Ove Dahl.

I bydelen Tingbjerg var mange rystede over drabet. Der blev lagt blomster på stedet, hvor Osman Dogan døde, og på den lokale skole blev eleverne orienteret om sagen. Dogan var i lære som blikkenslager.

Skyderi på åben gade er et voksende problem i hovedstaden.

I år har der indtil nu været 19 episoder med skud på offentlige steder, mens der sidste år i samme periode var 11 tilfælde, oplyser Københavns Politi. (ritzau)

Politiet frygter hævn efter skuddrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce