Politiet dropper sag mod Brorsons-præst


Politiet dropper sag mod Brorsons-præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præsten Per Ramsdal, som blev landskendt i forbindelse med irakiske asylansøgeres tilflugt i Brorsons Kirke, er ikke længere sigtet af politiet.

Københavns Politi har frafaldet sigtelsen mod ungdomspræst ved Brorsons Kirke Per Ramsdal.

I oktober blev Per Ramsdal sigtet for at ville hjælpe illegale flygtninge efter en anmeldes fra Konservativ Ungdom. Anmeldelsen skete på baggrund af en artikel i dagbladet B.T. En journalist ved avisen havde kontaktet Per Ramsdal og udgivet sig for at være en person, der ville hjælpe illegale flygtninge. I samtalen gav præsten udtryk for, at han kunne formidle kontakt.

Per Ramsdal betegner politiets konklusion som "en dejlig julegave".

- Dermed er jeg blevet renset for enhver mistanke om, at mit præsteløfte skulle være blevet plettet. Jeg ønsker ikke at gøre noget ulovligt - kun at hjælpe de mennesker, som beder om min hjælp, siger han i en meddelelse.

Københavns Politis begrundelse for at frafalde sigtelsen er, "at videre forfølgning ikke kan ventes at føre til, at De findes skyldig til straf".

Per Ramsdal fik også før jul medhold hos Pressenævnet i en række klager over B.T.'s behandling af hans rolle i forbindelse med Politiets rydning af Brorsons Kirken 13. august.

Sigtelsen mod Per Ramsdal har ikke fået konsekvenser for hans arbejde som ungdomspræst.

- Heldigvis lever vi i et retssamfund, hvor det er domstolene, der tager stilling til spørgsmål om skyld. Per Ramsdal fortsætter som børne- og ungdomspræst, og det er han fremragende til, sagde biskop Peter Skov-Jakobsen, da Ramsdal blev sigtet.

Politiet dropper sag mod Brorsons-præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce