Politiet bortviser ikke voldelige ægtemænd


Politiet bortviser ikke voldelige ægtemænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet har stadig til gode at smide en voldelig ægtemand ud af sit eget hjem, selvom muligheden har eksisteret i over fem år.

Det er meget nemt at huske, hvor ofte politiet har benyttet muligheden for at smide voldelige ægtefæller ud af deres eget hjem.

Det er nemlig til dato ikke sket en eneste gang, selvom loven åbnede mulighed for det helt tilbage i 2004.

Det viser en redegørelse om brugen af den såkaldte bortvisningslov fra Justitsministeriets Forskningsenhed, der betegner brugen af bortvisningsloven som "beskedent".

Ifølge justitsministeriet var der alene i 2007 og 2008 mere end 1900 sager om vold og trusler mod ægtefæller og børn, som alle potentielt kunne have medført, at krænkeren blev smidt ud af sit eget hjem.

Af dem blev der dog blot rejst 60 bortvisningssager. Det var i alle tilfælde den krænkede samleverske, der tog initiativet.

I intet tilfælde benyttede politiet muligheden for selv at kræve en udsmidning, selvom loven udtrykkeligt giver ordensmagten mulighed for det, hvis "almene hensyn" kræver det.

Ikke desto mindre kalder politiet selv loven for "et godt redskab" i kampen mod samlivsvold, og ordensmagten forklarer det begrænsede antal sager med, at mange ofre selv vil have deres voldelige ægtefælle tilbage, når episoden er kommet på afstand. Derfor vil en bortvisningssag ikke vil have nogen effekt.

Men også "arbejdsbyrden" i forbindelse med at oprette bortvisningssager nævnes i rapporten som grund til det lave antal sager.

Af de 60 bortvisningssager der blev oprettet i 2007 og 2008, medførte de 39 efterfølgende, at den voldelige ægtefælle måtte pakke sine ejendele og flytte på gaden.

Politiet bortviser ikke voldelige ægtemænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce